Tablets er blevet en succes, og forklaringen herpå er meget enkel: Du behøver ingen forkundskaber for at bruge dem.
Det operative er enkelt og effektivt. Det er ikke en fuldt ud god erstatning for en traditionel computer, men er du blandt dem, som stort set bare surfer på nettet og skriver en e-mail i ny og næ, kan en tablet være alt, hvad du behøver. Hovedsageligt er den dog et supplement til computeren.
Helt enkelt er en tablet egnet til alle aldersgrupper helt uafhængig af forkundskaber. Det er konceptets store styrke. Tre-fire-årige kan håndtere en iPad uden problemer, på samme måde er det en glimrende enhed for den ældre generation, som ikke ønsker komplicerede funktioner, som følger med en bærbar eller stationær computer. Det er kort sagt en enhed for alle, uden undtagelse.
iPad mod konkurrenterne
Apple har langt hen ad vejen skabt sit eget marked og gjort tablets til en dundrende succes. Apple har fået lov til at være alene på markedet siden april 2010 og er allerede kommet med en version 2. Nu er de glade dage imidlertid ovre. Konkurrenterne florerer og stort set alle, som kan krybe og gå, er enten klar eller på vej med mindst en tablet.
En stor aktør glimrer dog ved sit fravær, men Microsoft kommer nok med senere. Men de er meget sent ude og risikerer at få et stort arbejde med komme igen over for Apples iOS og Googles Android.
Foreløbig er der altså kun to konkurrerende systemer i tabletmarkedet. Android og iOS. Alle konkurrenterne til Apples iPad kører foreløbig Android, og vi har samlet en håndfuld produkter for at se, om de kan få Apple IPad ned fra tronen.
Creative Ziio 10
1 ud af 6
Dette er en lidt anderledes tablet. Den er ikke direkte lavet som en konkurrent til Apples iPad.
Ziio er først og fremmest rettet mod musikelskeren og har dermed en del gode funktioner til netop musik. Skærmen har en opløsning på 1024 x 600 pixels.
Det interessante er, at mens de fleste har berøringsfølsomme skærme, har Creative valgt at holde sig til en trykfølsom. Det er en beslutning, vi overhovedet ikke begriber. Skærmen er heller ikke blandt de bedste. Den virker noget uklar, og ved afspilning af film fungerer den kort sagt ikke specielt godt. Den er om muligt en endnu større katastrofe end Viewsonic i sollys.
Pris:
- 2.499 kr.
Plus:
- Billig
- Gode musikapplikationer
Minus:
- Vanskelig at bruge
- Dårlig skærm
- Gammel Android-version
LG Optimus Pad
4 ud af 6
LG spiller på Pad-betegnelsen for alt det, det er værd med Optimus Pad, som har 3D-optagelse.
Optimus Pad har en skærm på 8,9 tommer i formatet 15:9 og en opløsning på 1280 x 768, altså WXGA. Dette gør den lidt mindre end de andre i denne test, men det er så lidt, at det ikke er særlig mærkbart.
Den er udstyret med to kameraer til 3D-video, og den tager billeder med en opløsning på 5 MP. Billedkvaliteten er faktisk ganske god. Den har også et 2 MP kamera i front til videosamtaler. LG Optimus Pad er en enhed, vi kan lide. Den er hurtig, skærmen er god, og 3D-optagelser er en god funktion. Vores indtryk er positivt, men der mangler lidt, før LG kommer op i samme liga som iPad 2.
Pris:
- 6.999 kr.
Plus:
- Hurtig
- 3D-video
- Android 3
Minus:
- Meget dyr
- Tung
- Skærmen er ikke 3D
- Lidt plasticagtig
Viewsonic ViewPad 10s
2 ud af 6
Viewsonic er en af producenterne, som har taget Apples Pad-betegnelse med i navnet, i håb om at dette kan hjælpe på genkendelseseffekten.
Den version, vi testede, var udstyret med Android version 2.2. Det er en gammel version af Android, og ViewPad bærer præg af netop det.
Version 3.0 er en langt mere tablet-tilpasset version og gør enhver tablet langt bedre i brug. Den oser ikke ligefrem af kvalitet. På den positive side har den både usb, HDMI og et MicroSD som tilslutningsalternativer. Skærmen er også noget for sig. Med en opløsning på 1024 x 600 pixels er den ikke ligefrem knivskarp. Synsvinklen er heller ikke specielt god, og tager du den med ud i sollys, er den en total katastrofe.
Pris:
- 2.900 kr.
Plus:
- Billig
Minus:
- Mangler en del Google-apps
- Forvirrende knapper
- Tvivlsom skærm
- Dårlig batterilevetid
Acer Iconia A500
4 ud af 6
Acer A500 giver lidt af samme kvalitetsfølelse som iPad, uden sammenligning i øvrigt.
Acer A500 er den bedste af iPad-konkurrenterne, vi har testet her. Acer har fundet plads til både usb, HDMI og en microSD-port på denne enhed, og det gør den åben og meget modtagelig for data fra andre kilder i modsætning til iPad.
Android-operativsystemer har alligevel et stykke vej at gå, før de når det samme brugervenlige niveau som Apples iOS, selv om version 3 er kommet et godt stykke ad vejen. A500 er en lækker sag, men vægten på 760 gram er i den tunge ende. Multimediastøtten er meget god, og hvad tilslutninger angår, er den iPad overlegen. Alligevel er der på Android-enhederne, efter vores mening, et stykke vej op til iPad.
Pris:
- Fra 3.990 kr.
Plus:
- Billig
- Gode tilslutninger
- Hurtig
Minus:
- Ikke 3G
- Tung
Apple iPad 2
5 ud af 6
(bedst i test)
iPad 2 er ikke en revolution i forhold til den forrige, snarere en evolution, og det er helt fint.
Det første, man lægger mærke til ved iPad 2, er, at designet kun er ændret marginalt. Hovedsageligt er den blevet lidt tyndere end forrige udgave, foruden at den er blevet noget lettere.
iPad 2 har beholdt den fine 9,7 tommers skærm, og opløsningen er den samme som før. Under panseret har den derimod fået en ny dual-core processor samt en kraftigere grafikmotor.
Dette giver en langt bedre ydelse til flere ting, men du mærker det specielt på en del spil og en del surfing. iPad 2 er en glimrende tablet. Applikationsudvalget slår alt andet på markedet. Herudover er den pæn og ganske lækker, samtidig med at den oser af kvalitet, i modsætning til en del af konkurrenterne.
Det er muligt, at konkurrencen bliver hårdere, og konkurrenterne begynder at nærme sig, men vi holder alligevel på Apple iPad 2. Det er bare at håbe, at konkurrencen fører til en masse positiv udvikling både fra Apple og konkurrenterne. Det er noget, der vil komme forbrugerne til gode.
Pris:
- Fra 3.699 kr. uden 3G og fra 4.599 kr. med 3G
Plus:
- Meget godt brugergrænsesnit
- God skærm og god grafik
- Overlegen adgang til apps
- Pæn
Minus:
- Lukket system med få tilslutninger
Ingen kommentarer:
Send en kommentar