tirsdag den 31. januar 2012

NFC i iPhone 5 ?

NFC-teknologi har været rygtedes i iPhonen siden slutningen af 2009, uden at der dog er sket noget. NFC er en teknologi der anvendes til kommunikation mellem enheder, der er tæt på hinanden (5-15 cm). NFC er en videreudvikling (eller specificering) af RFID. RFID kender vi blandt andet fra bibliotekerne, hvor udlåne af bøger sker ved at bogen med indbygget RFID-sender føres hen til automaten med indbygget RFID-læser.

Elektronisk pung
Apple har en del patenter vedrørende NFC og har også tidligere ansat eksperter på området, så et eller andet er der tydeligvis i gærde. Apples problem er nok, at der ikke rigtigt er noget at bruge det til i praksis, og derfor heller ingen grund til at lade det tage plads op i en iPhone. De mest konkrete rygter har været omkring en elektronisk pung, som Apple ville lave – og formodentligt tilbyde butikker at kunne anvende. Apple ville på den måde i princippet fungere som kortudbyder, hvor man i stedet for et betalingskort dog betalte med sin telefon via ens iTunes-konto.

Nu er der så rygter om, at Apple og Mastercard er i gang med noget, skriver macrumors. I et interview fra sidste uge, blev en person fra Mastercard spurgt, om Apple var en af deres fremtidige NFC-partnere. Svaret var ikke et klart nej, men en undvigen med henvisning til fortrolighed: “Øh, der er … som jeg sagde, [så vidt jeg ved] ingen telefonproducenter involveret. Lige nu diskuterer vi det med vores partnere, og de beder os ikke af afsløre dem, så det gør vi ikke”.

Tror så meget på det, NFC-app er klar
Hvad man så præcist skal lægge i det svar, er et godt spørgsmål. Det skal dog ikke skydes helt i sænk, for fra flere andre sider, er der forlydende om, at Apple satser stort på NFC. En udvikler har hørt rygterne fra en af Apples ingeniører, og er så sikker i sin sag, at han allerede har lavet en NFC-app til iPhonen.

Sidst men ikke mindst introducerede Apple for nylig en selvbetjeningsbetaling i flere af deres butikker, så man kan betale for sine varer med sin iTunes-konto. Ved at inkludere NFC i iPhonen, vil denne proces blive endnu enklere og også mere sikker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar