Hvad gør man, når veninden pludselig får et angstanfald? Når den treårige knægt kommer til at drikke rensevæske, eller når en tilfældig mand truer med at hoppe ud foran toget?
En ny applikation til iPhone med navnet AkutDanmark, samler alle vigtige akutoplysninger ét sted og indeholder samtidig en vejviser, der via GPS guider brugeren direkte til den nærmeste skadestue, vagtlæge mv. Ideen med Applikationen er, at man kan spare brugerne for mange kritiske minutter, når uheldet er ude.
De vigtigste numre er samlet under et rødt kryds, mens de øvrige oplysninger er emneinddelt i vagtlæger, skadestuer, vagtapoteker osv. Under disse menupunkter får man relevant information om åbningstider, afstand til nærmeste akuttilbud og en vejviser, der via GPS guider brugeren direkte til adressen.
AkutDanmark indeholder derudover link til videoer om førstehjælp samt en personlig side, hvor man kan indtaste vigtige medicinoplysninger, donoroplysninger samt kontaktinfo på de nærmeste pårørende. Endelig indeholder apllikationen oplysninger om, hvor brugeren befinder sig, så man hurtigt kan informere en evt. ambulance.
"Alle kan jo huske 112, men hvem kender vejen til den nærmeste psykiatriske skadestue eller nummeret til Giftlinjen eller Livslinien? AkutDanmark fungerer som en mobil alarmcentral, der gør det lynhurtigt og enkelt at skaffe den nødvendige hjælp i nødsituationer, hvor man hverken har tid eller ro til at fare vild på forskellige hjemmesider," fortæller Claus Ingemann, direktør i firmaet new'ish, der har udviklet AkutDanmark i en pressemeddelelse.
Når man har fundet det rigtige akuttilbud, kan man ringe op med et enkelt tryk direkte fra applikationen.
"Stort set alle ringer instinktivt 112 eller kører på skadestuen, når de har brug for akut hjælp. Det er sjældent, at man kan overskue at tænke i alternativer i sådanne situationer. Vores håb er, at AkutDanmark kan lette presset på både skadestuerne og alarmcentralen, fordi brugerne nu får mulighed for at finde det mest relevante akuttilbud på ganske få sekunder. Ofte er der en skadeklinik tættere på end regionshospitalet, og måske er det bedre at ringe direkte til f.eks. Giftlinjen," siger Claus Ingemann.
I den kommende tid vil new'ish, der står bag AkutDanmark løbende udbygge og opdatere AkutDanmark med nye oplysninger og funktioner.
"Vi håber, at brugerne vil tippe os, når de finder akutoplysninger, som andre kan få glæde af. Vores mål er blandt andet, at applikationen snart kan hjælpe med et Danmarkskort med hjertestartere," fortæller Claus Ingemann.
AkutDanmark koster 6 kr. i Apples App Store. En version på engelsk og tysk forventes klar til december.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar