onsdag den 7. marts 2012

Apples nye iPad: Superskærm og LTE

Apple har netop afsløret firmaets nye iPad i San Francisco. Den nye tablet har som forventet en skærm med hele svimlende 2048 x 1536 pixel, og det er faktisk en firdobling af opløsningen i forhold til iPad og iPad 2.

Apple lover også bedre og mere naturlige farver på skærmen, og så er maskinen udstyret med en Apple A5X-quadcore-processor med bedre grafikdel. Apple siger, at A5X-processoren er væsentlig hurtigere end Nvidias Tegra 3-chip, der sidder i mange af de nyere Android-tablets.

5-megapixel kamera med HD-video
Den nye iPad har et 5-megapixel kamera på bagsiden, der benytter samme teknologier som kameraet i iPhone 4S. Der  er også understøttelse for videooptagelse i 1080p HD-opløsning med billedstabilisering, så du kan få optagelser i kassen, der ikke ryster lige så meget som dine hænder.

En indbygget mikrofon gør det muligt at diktere til iPad i stedet for at benytte det virtuelle tastatur, men indtil videre understøttes kun engelsk, fransk, tysk og japansk. Du kan altså godt glemme alt om at snakke dansk til den.

Download med megamange megabit
Det bliver sjovt at downloade indhold på farten med den nye iPad, hvor der er både 3G- og 4G-modem. Førstnævnte understøtter hastigheder op på til 21 megabit per sekund koblet op på HSPA-netværk, som dem vi har her i Danmark.

Vil du have mere fart? Så skal du kobles op på 4G LTE, hvor den nye iPad kan levere op til 73 megabit per sekund i downloadhastighed. 

Du vil kunne bruge maskinen som et Wi-Fi-hotspot og dele 3G- eller 4G-forbindelsen med eksempelvis din bærbare pc. 

Apple lover 10 timers batterilevetid, 9 timer med 4G, og maskinen er 9,4 millimeter tyk og vejer 635 gram.



Kan blive din fra den 23. marts
Priserne forbliver de samme som nu, og den er tilgængelig fra den 16. marts i USA, Canada, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Schweiz og Japan. Den kan forudbestilles allerede i dag.

Danmark får maskinen den 23. marts.

Apple fortsætter med at producere iPad 2, der fremover kun vil kunne købes i en version med 16 gigabyte lagerplads. Den kan blive din for 400 dollars, svarende til en dansk pris på omkring 3.000 kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar