tirsdag den 18. september 2012

Apple aktie Kurs krydser den magiske grænse



Den ny iPhone smadrer salgsrekord og løfter aktiekursen til nye højder. Analytikere venter flere stigninger.

Aktiekursen på det amerikanske teknologiselskab Apple passerede mandag en ny milepæl, efter selskabet meddelte, at salget af den ny iPhone slår alle tidligere rekorder.

Apple modtog ordrer på to millioner iPhone5 på den første dag, telefonen blev udbudt.

På Wall Street sluttede kursen i 699,78 dollar, men i eftermarkedet, der indikerer morgendagens kurs, ligger kursen nu for første gang over 700 dollar, ifølge Bloomberg News.

Siden sin debut i 2007 har iPhonen udviklet sig til Apples bedst sælgende produkt, og den står nu for totredjedele af overskuddet.

- Jeg er målløs, siger Rex Ishibashi, direktør for Callaway Digital Arts, der udvikler spil for iPhone.

- Salget afspejler den betydning, disse apparater og digitale teknologier har fået i vores liv, siger han til Bloomberg News.

En aktieanalytiker fra finanshuset Sterne Agee & Leach konstaterer, at den første sending af iPhone 5 nu er udsolgt, og løfter sin prognose for årets salg af den nye smartphone.

Apple overhalede sidste år olieselskabet ExxonMobile som verdens mest værdifulde selskab.

Året før havde Apple vippet Microsoft af pinden som det mest værdifulde teknologiselskab.

Markedsværdien af Apple er aktuelt på 656 milliarder dollar (3753 milliarder kroner). I juli krydsede kursen 600 efter at have passeret kurs 500 i februar og 400 i løbet af 2011.

Apple omsatte i det seneste kvartal for 35 milliarder dollar, og salget af den nye iPhone øger troen på, at selskabet kan fortsætte sin imponerende vækst.

Før den nu afdøde topchef Steve Jobs tiltrådte i 1997 havde Apple en kvartalsomsætning på under to milliarder dollar.

Yderligere kursstigninger den kommende tid afhænger, ifølge analytikere, af lancering af nye produkter. Personer med indsigt i Apples planer hævder, at en miniudgave af tavlecomputeren iPad er på trapperne.

Baseret på gennemsnittet af analytikernes prognoser for Apple-aktien vil kursen stige til 773 i løbet af de næste 12 måneder, skriver Bloomberg News. I år er kursen steget med over 75 procent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar