søndag den 2. september 2012

Apple og Samsung fortsætter slagsmål


Som i enhver krig bølger slaget frem og tilbage. Også i patentslaget mellem Apple og Samsung kan de to giganter tælle både sejre og nederlag.
Senest er det amerikanske Apple, der har trukket det korteste strå. Nu har koncernen bag iPhones, iPods og iPads tabt en sag i Japan, hvor selskabet havde sagsøgt sydkoreanske Samsung for patentbrud. Det skriver Bloomberg.

Det er igen striden om Samsung med Galaxy S, Galaxy Tab og Galaxy S II har brudt Apples patent i forbindelse med software, der bruges til at synkronisere musik og data til eksterne servere.
Men den japanske dommer var denne gang på Samsungs side. For blot en uge siden, var det Samsung, der måtte bide i det sure æble. En domstol i San Jose i Californien fandt Samsung skyldig i patentovertrædelser, og sydkoreanerne skal betale Apple omkring seks milliarder kroner i erstatning.

Det sidste er dog ikke sagt i denne sag, da Samsung appellerede dommen på stedet. Et nyt retsmøde i sagen er berammet til den 24. september, hvor dommer Lucy Koh skal bekræfte eller afvise de ni nævninges afgørelse.

Det er giganternes kamp om markedet for smartphones og tablets, som de mange retssager verden over er et udtryk for.
Selv om Samsung og Apple er hårde konkurrenter, er de også afhængige af hinanden. Samsung leverer nogle af de vigtigste komponenter til Apples iPhone og iPad.
Og det er ikke småpenge, som de to giganter kæmper om. Ifølge Bloomberg har markedet for smartphones en værdi 219 milliarder dollar om året. I danske kroner svarer det til et eksorbitant beløb på 1298,67 milliarder kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar