søndag den 11. november 2012

Apple stopper patentkrig mod HTC



Apple og HTC har lagt boksehanskerne på hylden og indgået et patentforlig og en 10-årig licensaftale. Dermed er der sat stop for den første store patentkrig på smartphone-området.

Apple sagsøgte HTC tilbage i 2010, hvor den amerikanske it-gigant beskyldte konkurrenten for at krænke sin patenterede iPhone-teknologi.

Det var Apples første store juridiske angreb på en producent, der benytter Googles Android styresystem.

Aftalens detaljer er endnu ikke lagt frem, men Apple-chef Tim Cook siger i en fælles pressemeddelelse, at han er glad for at have indgået forlig med den taiwanske konkurrent.

Topchefen hos HTC, Peter Chou, er også begejstret for at få tvisten løst, så firmaet kan "fokusere på innovation i stedet for retssager".

Siden Apple lagde sag an mod HTC voksede patentkrigen til at omfatte konkurrenter som Samsung Electronics og Googles Motorola Mobility-afdeling.

IPhone-skaberne vandt i august et sagsanlæg mod Samsung til værdi af mere end seks milliarder kroner, mens en sag mod Motorola ikke har givet nogen klar vinder.

I sagen mod den taiwanske telefonkæmpe er det lykkedes Apple at afbryde konkurrentens varestrøm ind på det vigtige amerikanske marked.

Det skete, da USA's internationale handelskommission afgjorde, at HTC havde forbrudt sig mod et ud af fire patenter, som Apple havde anfægtet. Handelskommissionen valgte at indføre et salgsforbud mod nogle af HTC's produkter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar