fredag den 2. november 2012

Du får en iPad i julegave



De mobile enheder hitter stort, lyder analysen fra to tech-eksperter, der blandt andet spår fitness- og sundheds-gadgets en stor fremtid.

i år vil der ligge tavlecomputere og smartphones under flere juletræer end nogensinde før, og faktisk er teknologi nu blevet så attråværdigt, at tre ud af fire amerikanere forventer at give noget elektronisk, når julefreden sænker sig om kun to måneder.

Sådan lyder analysen fra to analytikere i en af verdens største brancheforeninger for forbrugerelektronik, CEA, der også står som arrangør af det gigantiske Consumer Electronics Show i Las Vegas, der løber af stablen i januar hvert år. CES er ofte der, hvor de store elektronikselskaber, minus Apple, lancerer deres nye produkter, og det er også her, den årvågne elektronikinteresserede vil kunne spotte de spirende trends, der de kommende år vil vokse sig almindelige i vores liv. Som en konsekvens af den hastige udvikling på området, forsøger CEA sig i år med en række arrangementer, kaldet CES Unveiled, hvor organisationen i Stockholm i mandags løftede sløret for nogle af de trends, der vil være markante til den kommende CES-messe.Og når den oprinder til januar, er der altså en god chance for, at du har fået en tavlecomputer i julegave, forklarede CEA til CES Unveiled i Stockholm.»Det er en tendens, der handler om den værdi, som teknologi skaber i folks liv. Det er en værdi, der gør livet bedre – og det er en gave, som man gerne vil give til andre,« siger Steve Koenig, der er brancheanalytiker hos CEA i USA.

CEA spår, at der til jul i år vil udbryde det, organisationen kalder »tablet frenzy« – eller på godt dansk: Tavlecomputeramokløb. Selv om iPad og andre tilsvarende tavlecomputere har været på markedet et par år efterhånden, er det fortsat hovedparten af befolkningen i den vestlige verden, der ikke har en af slagsen – og samtidig er konkurrencen efterhånden så veludviklet, at priserne bliver presset så langt ned, at tavlecomputeren er kommet inden for de flestes rækkevidde.

Det sås blandt andet med den nylige lancering af billigudgaven af Apples iPad Mini eller Google Nexus 7, der begge fås for under 3.000 kroner. Den større relevans af tavlecomputere betyder, ifølge CEA, at 8,3 procent af amerikanerne ønsker sig en tavlecomputer til jul, mens kun 4,5 procent ønsker sig fred og kærlighed. 4,3 procent ønsker sig en smartphone – men her hører det med i ligningen, at størstedelen af amerikanerne i forvejen har en smartphone.

At tavlecomputere nu er en faktor, der driver meget af den digitale udvikling, skyldes ifølge CEA både priserne, men også at mange generelt er blevet mere digitalt erfarne – og så har det også en betydning, at både Android, iOS og Windows (og Windows Phone) er blevet opdateret i løbet af efteråret.

CEA argumenterer også for, at vi står på tærsklen til den anden digitale tidsalder, hvor vi først for alvor vil begynde at fornemme de muligheder, den digitale verden rummer. Det første årti gik således med digitalisering af blandt andet musik, film og medier – og med udbredelse af digitale teknologier som smartphones og tavlecomputere. Nu kommer det andet digitale årti, hvor der vil spire nye tjenester og muligheder frem, som man ikke umiddelbart havde set komme. Et af disse områder er sundhed og fitness, hvor der allerede i dag er et væld af smartphone-relateret udstyr til såkaldt »self-tracking« – altså overvågning af hvor mange skridt, man tager, hvad man spiser, hvor meget sport man dyrker, og hvor godt man sover om natten. Og meget andet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar