mandag den 28. oktober 2013

Apple ventes at tjene mindre


Køber forbrugerne fortsat billigere og billigere gadgets - og hvor hårdt er Apple ramt af afmatningen i PC-salget. Disse spørgsmål besvares i aften, når koncernen fremlægger sit årsregnskab.

Elektronikforbrugerne er blevet mere tilbageholdende og foretrækker i stigende grad sidste års model, eller den billigste i serien.
Sådan ser den virkelighed ud, som Apple senere i dag ventes at præsentere, når selskabet fremlægger sit regnskab for sit fjerde kvartal (Apples regnskabsår følger ikke kalenderåret) og for hele året.

Allerede de seneste kvartaler har Apples tal vist tendensen: Forbrugerne køber flere Apple-produkter end nogensinde før, men de nøjes med billigere modeller, som Apple har et mindre overskud på.

I gennemsnit venter i alt 48 analytikere på Wall Street at Apple fremviser en lille omsætningsvækst, især båret frem af et stigende iPhone-salg, der ventes 24 procent højere end for et år siden.

Salget af iPads ventes at være faldet med en procent i Apples fjerde kvartal i forhold til samme kvartal året før, mens det ser ganske pauvert ud for salget af Apples Mac-maskiner, der ventes at være dykket med hele 13 procent.

Samlet set venter Wall Street, at Apple i fjerde kvartal gav et seks procent lavere overskud end for et år siden.

Tallene er ventet med spænding, fordi der har været stor tvivl om salget af de to nye iPhones, 5S og 5C. Mens 5S angiveligt har solgt fint, står det værre til med den lidt billigere iPhone 5C. Der har været flere rapporter fremme om, at Apple sågar har sat farten på de kinesiske samlebånd ned, så kun produceres det halve i forhold til planlagt.

De to nye iPhones blev dog først sat til salg meget sent i det kvartal, som Apple aflægger regnskab for senere i dag.

Apple er også ramt af det generelt sløvere PC-salg, der er skrumpet i mange kvartaler i træk. Sidste gang viste tal fra både IDC og Gartner Group, at Apple i USA er særligt hårdt ramt af afmatningen, og at Apple fortsat taber terræn på PC-markedet, mens selskabets konkurrenter på det amerikanske marked vejrer morgenluft.

En del af årsagen til afmatningen er dog, at forbrugerne gennem længere tid har investeret i tablets, frem for computere - og Apple er fortsat markedsledende på netop tablets.
IDC har tidligere i år forklaret, at smartphone-køberne er på vej ind i en ny fase. Denne fase er præget af, at de såkaldte firstmovers allerede har investeret i de dyre topmodeller, mens den næste bølge af købere er dem, der har langt mere moderate behov, og som derfor ikke vil bruge samme summer på mobiler.

1 kommentar:

  1. Jeg tror det har meget at sige at der findes mange covers som de ikke har eneret til længere.
    Mange køber covers som de får fra kina eller bruger nogen som www.priintoncover.dk hvor man kan designe sit helt eget iPhone cover

    SvarSlet