tirsdag den 23. oktober 2012

Apple lancerer også flere nye computere

Apples nye 13-tommers MacBook Pro er netop blevet lanceret. Den nye MacBook deler teknologi med den eksisterende 15-tommers MacBook, hvilket betyder, at den får en ny skærm med Apples Retina-teknologi.

Det betyder, at skærmen får en rundt regnet dobbelt så høj opløsning i forhold til din fladskærm hjemme i stuen. Opløsningen er på 2.560 x 1.600 pixels, hvilket vil give en meget høj grad af detaljerigdom.

Den nye MacBook har to Thunderbolt-porte, HDMI-port samt et par USB 3-porte. Grundmodellen får en 2,5GHz i5-processor, 8GB RAM og en SSD-hardisk på 128GB
Der er ingen tvivl om, at denne nye MacBook Pro på 13 tommer er en af de nyheder, som mange har ventet på, da den giver en klart bedre ydeevne, samtidig med at den bliver tyndere og lettere - faktisk bliver den et halvt kilo lettere end 2011-modellen.

Prisen kommer til at ligge på omkring 12.000 danske kroner, hvilket må siges at være et væsentligt prishop i forhold til den tidligere version.

Også ny iMac
Dette er en af de helt store nyheder her til aften, da det efterhånden er ved at være længe siden, at denne produktlinje er blevet opdateret.

Den nye 2012-iMac får som forventet en Core i5 eller i7 Ivy Bridge-processor. Den vil kunne fås med enten en 21,5-tommers eller en 27-tommers skærm. Den mindre version kommer med et HD-display, mens storebroren får en opløsning på 2.560 x 1.400 pixel, altså ikke Retina, hvilket er et lidt spøjst valg fra Apples side. Begge modeller bliver udstyret med GeForce 660M-grafikprocessorer, op til 32GB RAM og masser af harddisk-plads.

Men også designet får sig en større overhaling, da den nye model bliver en hel del tyndere, og glas og metal mødes i en glidende overgang.

21,5-tommers-versionen kommer til at koste fra lige under 10.000 kroner, mens storebroren, der også har langt flere hestekræfter, kommer til at få en startpris på ca. 13.500 kroner.

Ikke kun én ny Mini
Også Mac Mini bliver opdateret i dag. Der kommer nemlig to nye versioner af den lille computer. Den ene får en 2,5GHz i5 Ivy Bridge-processor, 4GB RAM og 500GB harddisk. Den kommer til at koste omkring 4.500 kroner.
Der vil også komme en kraftigere version til omkring 7.500 kroner, der til gengæld byder på en i7-processor.
Begge versioner får en Intel HD 4000 grafikprocessor, hvilket betyder, at du ikke skal regne med at kunne trække de nyeste spil på dem, men til gengæld er det rigeligt til at kunne fungere som mediecenter. Begge versioner får også USB 3, Bluetooth 4, læser til SD-kort samt HDMI.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar