torsdag den 17. maj 2012

Manden bag "The Social Network" laver film om Steve Jobs


Aaron Sorkin, der stod for manuskriptet til filmen om Facebook, "The Social Network" er blevet hyret til at instruere storfilm om Apple-grundlæggeren Steve Jobs.

I øjeblikket er der to film om Apples medgrundlægger, Steve Jobs på vej. Den ene er en uafhængig produktion, der blandt andet vil få Ashton Kutcher fra "That 70's Show" i en utroligt vellignende hovedrolle som Steve Jobs, mens den anden bliver en mere klassisk Hollywood-film med Sony Pictures i ryggen.

Den sidste er baseret på Walter Isaacsons officielle biografi om Steve Jobs og får Aaron Sorkin som instruktør og manuskripforfatter.

Og det er nok ikke helt tilfældigt, at man har valgt at hyre Aaron Sorkin til jobbet. Ud over at være en eminent god manuskriptforfatter med "The West Wing" og den kommende serie "Newsroom" på samvittigheden, så har han også skrevet manuskript til "The Social Network", der er den uautoriserede skildring af, hvordan Mark Zuckerberg startede Facebook.

Med andre ord har Sorkin stået bag en af de største succesfilm i genren, og derfor er der al mulig grund til at begynde at glæde sig. Desuden kendte Sorkin Jobs, hvilket kan være med til at give filmen et mere personligt præg.

Filmen er som sagt baseret på den officielle biografi om Jobs, så derfor bør man ikke forvente et alt for kritisk blik på Jobs og hans enestående karriere, selvom man kan blive overrasket med Sorkin som manuskriptforfatter og instruktør.

Anderledes ser det nok ud med den uatoriserede, uafhængige produktion med Kutcher i hovedrollen, "Jobs", der får premiere i 2013. Hvornår Sorkins film får premiere vides endnu ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar