tirsdag den 15. maj 2012

Ny ultra tynd MacBook Pro med 15" Retina display

Der er seriøs gang i hvirvlen af rygter, når det kommer til de snarlige Mac-opdateringer.

Skal vi starte med lanceringsdatoen, så mener det finansielle site Bloomberg.com, at tæppet vil stryge til side for den eller de nye produkter på den kommende Apple udviklerkonference, WWDC, der løber af stablen 11-15. juni i San Francisco.
Der er en del usikkerhed om, hvilke produkter, der specifikt lanceres, men meget tyder på mindst en ny MacBook Pro i form af en supertynd 15-tommer maskine. Om der også kommer andre størrelser, samt en ny iMac, det står stadig hen i det lidt mere uvisse.

MacBook med Retina-skærm
Bliver vi ved MacBook Pro-rygterne, og går videre til skærmen, så er der rigtig gang i historierne om, at den nye MacBook Pro vil få Retina-skærm, som vi kender det fra iPhone 4, iPhone 4S og den nye iPad. Overfor 9to5Mac beskriver kilder skarpheden som helt fantastisk, og andre beskriver som den vildeste nye Mac-opdatering i en årrække. Retina-rygterne forstærkes af de indikationer, som vi tidligere har fået fra det kommende styresystem Mountain Lion, hvor ikoner og knapper ligger i en så høj opløsning, at de vil kunne understøtte Retina-skærmene.

Mere end 15-tommer?
På skærmstørrelsen er der som sagt en del usikkerheder, men vi regner stærkt med at det bliver en 15-tommer sag der bliver udstyret med SSD-drev i stedet for en traditionel harddisk, og dermed kommer den på mange måder til at minde ret meget om den eksisterende MacBook Air. Det er stadig ret usikkert, om Apple går hele vejen og dropper DVD-drevet, eller om det får lov at overleve endnu en opdatering. Om der kommer en 17-tommer opdatering af MacBook Pro, det er særdeles uvist.

Højere fart i længere tid.
Hastighederne i MacBook Proen får selvfølgelig også et løft og senest er det rygtedes, at Apple har indgået samarbejde med Nvidia om levering af lynhurtige grafik-chips. Det vil betyde exit til leverandøren AMD, og samtidig vil det understøtte rygtet om Retina-skærme, da de hurtige Nvidia-processorer vil kunne klare den krævende opgave.

Det tyder også meget på, at det i resten af computeren bliver Intels Core-processorer i Ivy Bridge-arkitekturen, der skal fungere som det batteribesparende maskineri.
Retina-skærme vil kræve mere batteri, så hvor godt batteriet bliver i denne nye supermaskine, det ser vi meget frem til at teste i tiden efter 11. juni, hvor Tim Cook forhåbentlig selv viser den og nogle af de forventede softwareopdateringer til Mac OS X og iOS.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar