onsdag den 8. august 2012

iPhone 5 i bredformat

Nye opdagelser i betaen af iOS 6 tyder på, at vi får en iPhone med skærm i 16:9-bredformat til september.

Længe har der verseret rygter om, at den kommende iPhone – iPhone 5 eller bare den nye iPhone – vil være udrustet med en 3,9-tommer-skærm i 16:9-bredformat, og nye fund i den seneste betaudgave af iOS 6 tyder på, at rygterne ikke skyder helt ved siden af.

Apple udsendte den fjerde betaudgave af iOS 6 mandag, dansk tid, og websitet 9to5mac har dissekeret operativsystemet for at lede efter spor på opdateringer. Sitet har blandt andet fundet ud af, at brugerfladen i iOS 6 er elastisk, så det kan afvikles både på de nuværende 3,4-tommer skærme i 4:3-format og på nye 3,9-tommer skærme i 16:9-format. Der tilføjes ganske enkelt en ekstra række app-ikoner på 16:9-varianten, så der vises fem rækker med ikoner i stedet for de nuværende fire rækker.

9to5mac afviklede iOS 6 på en modificeret udgave af den iOS-simulator, der følger med Apples programmeringsværktøj. Skalerbarheden er unik for iOS 6, for selvom det nuværende iOS 5 afvikles i tilsvarende høj opløsning, kommer der ikke en ekstra række ikoner. – I stedet spredes afstanden mellem de fire nuværende rækker. Det er, ifølge websitet, et klart bevis på, at Apple arbejder med muligheden for iOS-enheder med større skærme. Vi er tilbøjelig til at give dem ret.

Skærmen på det nye iPhone vil angiveligt have en opløsning på 640x1.136. Ud over en større skærm siger rygterne, at den vil være udstyret med et mindre opladerstik, et såkaldt 9-pins-stik. – Det nuværende stik er 30-pins. Tekstfragmenter i iOS 6 betakoden understøtter også dette rygte.

Under alle omstændigheder bliver vi måske klogere allerede den 12. september. På denne dato hævder rygterne, at Apple vil tromme pressen sammen til lanceringen af den nye iPhone.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar