mandag den 13. august 2012

Kæmpe bøde til Google for at stjæle oplysninger fra iPhone-brugere


Google har indvilliget i at betale en rekord stor bøde på $22,5 millioner for at fuske med privatlivsindstillingerne i Safari på iPhonen.

I sagen om Google meget alvorlige overtrædelse af iPhone-brugeres privatliv, har Google U.S. Federal Trade Commission indgået et forlig, hvor Google skal betale en bøde på $22,5 millioner. Det er den største bøde FTC nogensinde har udstedt.

Dermed er sagen endeligt lukket. “Rekordbøden i dette tilfælde sender et klart signal til alle virksomheder”, udtaler bestyrelsesformanden for FTC. “Uanset hvor stor eller lille man er, skal man overholde FTC’s regler og holde sine privatlivsløfter overfor forbrugeren, ellers kommer man til at betale mange gange det beløb, det vil have kostet at overholde reglerne i første omgang.”

Tidligere på året blev Google taget i at fuske med Safaris cookie-indstillinger på iPhonen så Google kunne holde øje med iPhone-brugeres webadfærd for at kunne levere målrettede reklamer. Da Google blev konfronteret med dette benægtede de alt, og mente at de bare benyttede kendt Safari-funktionalitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar