søndag den 5. februar 2012

Appeldomstol udskyder Apple-forbud i Tyskland

Tyske forbrugere kan atter købe iPhones, efter en appeldomstol har omstødt et midlertidigt forbud mod visse Apple-produkter.

En strid om rettigheder til software-patenter fik fredag en domstol i Mannheim til udstede et forbud mod salg mod iPhone og iPad i Tyskland. Men forbuddet er allerede blevet ophævet igen af en appeldomstol i Karlsruhe.

Kampen står mellem den Google-ejede smartphone-producent Motorola Mobility og IT-giganten Apple. Sidstnævnte bruger software udviklet af Motorola i sine produkter, men har hidtil ikke betalt for rettigheden. Det har fået Motorola til at sagsøge Apple, men selv om den tyske domstol altså giver Motorola ret, er der atter åbent for salg af iPhone og iPad på Apples netbutik i Tyskland.

- Apple har appelleret afgørelsen, fordi Motorola gentagne gange har nægtet af give Apple ret til at bruge patentet på rimelige vilkår, selv om selskabet for syv år siden gjorde det til standard for hele branchen, skriver Apple ifølge AP i en officiel udtalelse.

Motorola Mobility erklærer for sin del, at selskabet fastholder sit krav mod Apple.

Den tyske patentekspert Florian Müller, der har fulgt sagen og en række andre søgsmål om patentrettigheder mellem mobilproducenter, siger til AP, at forbuddet mod salg af iPad og iPhone kan blive genindført allerede i næste uge.

Apple og Motorola strides også om brugen af push-software, som sender e-mail til mobiltelefoner. Her har retten i Mannheim også dømt til Motorolas fordel, men Apple understreger, at selskabets kunder fortsat kan tjekke mail på iPhonen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar