tirsdag den 21. februar 2012

Apple-fabrik hæver lønningerne efter kritik

Apple har i løbet af den seneste måned modtaget massiv kritik af de forhold, der råder på de fabrikker i Kina, der producerer Apples produkter.

Det fik i sidste uge administrerende direktør Tim Cook, til at udtale kritik af forholdene på blandt andet fabrikken Foxconn i Kina, der producerer iPad, iPhone m.m. for Apple.

Nu har det store pres fra medier og forskellige organisationer fået Foxcon til at sætte lønnen for fabriksarbejderne i vejret med 25 pct.

Bølge af selvmord

Det er anden gang inden for to år, at arbejderne på fabrikken i Shenzen får lønforhøjelse.

Dengang som nu skyldtes lønstigningen massiv kritik fra omverden af arbejdsforholdene på fabrikken, der udover at levere til Apple også laver elektronik for Dell, Microsoft og HP.

Kritikken gik på daværende tidspunkt på en bølge af selvmord blandt arbejderne på fabrikkerne, der var udløst af de dårlige arbejdsforhold.

Apple er ikke alene

Den dårlige omtale der har været af Apple i blandt andet New York Times, skal ikke tolkes som, at Apple er den store stygge ulv inden for branchen, mener Inaes Kaempfer fra den uafhængige organisation Fair Labor Association, der arbejder for at forbedre rettigheder for arbejdere verden over.

"De er ikke nødvendigvis de værste i branchen, der har bare været medieomtale om dem i langt højere grad end nogle af de andre elektronikgiganter," sagde Inaes Kaempfer til ABC News.

Apple har i flere tilfælde afbrudt samarbejdet med en virksomhed på grund af dårlige arbejdsforhold for de lokale medarbejdere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar