mandag den 11. juni 2012

Apple lancerer ny MacBook Pro med retina display


Vi har sukket efter den i årevis: En kraftig computer a la Macbook Pro, men med ynde som en MacBook Air. Og mandag aften blev den endelig båret ud af Apples værksted. Computeren er blot 18 mm tyk - en fjerdedel tyndere end de nuværende MacBook Pro-modeller - og den vejer 2 kilo. Alligevel har den har et firekernet kraftværk af en processor, i form af Intels nye Ivy Bridge i7, med hastigheder på op til 2,7GHz.

Men ikke nok med det. Apple har også forsynet maskinen med en såkaldt Retina-skærm - en højopløst skærm som er adopteret fra iPhone 4S og iPad. Skærmen er 15,7 tommer stor og har en opløsning på imponerende 2880 x 1800 pixels (5.184.000 pixels) og 220 ppi. Dermed sætter Apple simpelthen baren for skærme på bærbare computere - der findes ikke bedre. Overhovedet.
Skærmens høje opløsning kræver, at programmer skrives specifikt til den - og Apple har allerede lavet Retina-opdateringer af billedprogrammet Aperture og videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro. Adobe arbejder på en Retina-optimeret Photoshop og Blizzard har allerede snittet en Retina-optimeret Diablo III.

Alle andre programmer kan “pixel-doubles” på skærmen, men det går naturligvis ud over kvaliteten. På samme måde som ikke-Retina-optimerede app ser hakkede ud på den nye iPad.

MacBook Pro’en er i øvrigt udrustet med både et HDMI- og to USB 3.0-stik - det er første gang Apple har omfavnet de to teknologier i sine bærbare. Der er desuden Bluetooth 4.0, Thunderbolt, Firewire 800, Gigabit Ethernet, SD-kortlæser og Wifi 802.11n. Desuden byder den på 7 timers batterilevetid og op til 30 dages standby.

Computeren har hverken harddisk eller optisk drev. I stedet har den op til 768GB intern Flash-lagerplads.

Priserne starter ved 2.199 dollars for modellen med 2,3GHz quadcore processor, 8GB hukommelse og 256GB lagerplads.
Apple har samtidig opdateret sine øvrige MacBook Pro og -Air modeller med Ivy Bridge-processorer og USB 3.0 - men ikke med Retina-skærm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar