torsdag den 7. juni 2012

iPhone 5 får to nye kameraer

Den kommende iPhone 5 får to helt nye kameraer, med signifikante forbedringer sammenlignet med de nuværende, skriver KGI Securities-analytikeren Ming-Chi Kuo, der har snakket med leverandører i Apples logistikkæde.

Ændringerne skyldes, ud over ønsket om bedre billeder, to ting. For det første at den nye iPhone bliver tyndere og for det andet, at Apples skifter skærmen fra 3:2 til 16:9 formatet.

Kameraet på bagsiden vil forblive på 8 megapixels, men blændeåbningen vil blive forøget fra f/2.4 til f/2.2. En større blænde, det vil sige linseåbning, vil betyde større lysindfald på billedsensoren, som derved vil kunne tage billeder under lavere lysintensiteter. Dybdeskarpheden falder også, jo større blænden er.

Ved at gøre billedsensoren lidt tyndere, er det lykkedes Apple at skære en halv millimeter af den samlede tykkelse på kameraet. Det lyder ikke af ret meget, men hver brøkdel af en millimeter tæller i bestræbelserne på at få en tynd enhed. Ofte er kameraets tykkelse faktisk den begrænsende faktor for, hvor tynd en telefon kan gøres.

Kameraet på forsiden går fra et 3:2 format til 16:9. Det bliver derved i stand til at optage i HD fremfor det nuværende VGA-kvalitet. Der vil også være nogle samletekniske ændringer, der gør det tyndere og mere enkelt at have med at gøre, når iPhonen skal samles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar