tirsdag den 12. juni 2012

De største nyheder i iOS 6




Med over 200 nye features i den kommende opdatering til iOS 6, er der nok at tage fat i, når den kommer ud til alle en gang til efteråret i forbindelse med iPhone 5-lanceringen. Men vi kan ikke fortælle om den alle her, da det simpelthen ville tage for lang tid. Så i stedet kan du se hvilke nyheder der er de største.

Facebook bliver nu dybt integreret i mobilen, så du nemmere kan uploade et billede direkte fra kamera-mappen, fortælle hvor du er henne ud fra kort-app'en eller pral med din highscore fra Game Center. Du kommer ikke til at misse en fødselsdag, da Facebooks kalender er integreret med mobilens, og derved kommer de samme aftaler op. 

Og lige som med Windows Phone er alle dine kontakter direkte linket til Facebook, så du kan se hvad de laver, hvor henne og med hvem direkte fra Kontakter. 


Apple har nu lavet deres egen kort-tjeneste og helt droppet konkurrenten Google. Det betyder en ny tjeneste med nye muligheder. Der er både tiltrængt fuld navigation som Nokia og Google allerede gør til perfektion, 3D 'flyover' som gør det muligt at se visse større byer i flot 3D og et kort med Yelp-integration, så du kan se hvor der er resturanter, barer, cafeer og hvad folk mener om dem. 


Siri er blevet udvidet til et hav af andre lande - men stadig ingen nordiske... Så ikke den store game-changer for os desværre. Men Siri er blevet mere veludrustet til at klare større opgaver og give visuelle svar. Det er inden for sport, film og resturanter. 


En hel ny app kaldet PassBook skal holde styr på alle dine papirbilletter og lapper, så egentlig bare er utrolig irriterende. Det kan være et point-kort til kaffebaren, dit boardingkort til flyveren eller biografbilletten. PassBook kan have det hele og gør det samtidig digitalt via en QR-scanner, som kommer op flere og flere steder. 

Den kan endda sættes til geo-orientering, så den kan gøre opmærksom på dit pointkort til kaffebaren, når du træder ind af døren. Og ikke som jeg altid gør - først opdager at man har det, når man er kommet hjem.


Nu er det også muligt bare at svare med en besked, så snart en person ringer. Det kan være du er i møde eller opkaldet ikke helt passer med dig der. Så kan du trykke på en af svarmulighederne og straks får personen i den anden ende besked. Man kan endda sætte reminder på, så du lige husker at ringe tilbage til mor. 


Del dit billedgalleri med andre så snart de dukker op. Du kan sætte dit og vennernes fotostream op til at modtage billeder fra hinanden som I vælger at dele. Så snart der er et nyt billede til vennerne, vil der dukke en notifikation op. Mere besværligt bliver det dog, hvis din ven ikke benytter sig af en Apple-enhed. Så skal han/hun ud på nettet og se billedet. 


 
Det er ikke længere nødvendigt at bruge Facetime udelukkende på wifi. Med iOS 6 åbner Apple også op for det mobile netværk, så du kan lave videoopkald selv på vej på cyklen (kan ikke anbefales). Du kan endda modtage Facetime-opkald på din iPad men ved brug af dit mobilnummer.

Den nye opdatering giver også bedre webbrowsing på mobilen med blandt andet iCloud tabs, hvor man kan fortsætte sin browsing fra eller til computeren eller andre iOS-enheder. Læselisten gemmer hele websider nu, så selv når du er offline kan du læse videre, og så er det nu også blevet muligt at uploade billeder og film direkte fra mobilen, så du ikke behøver computeren til at gøre det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar