torsdag den 11. august 2011

Apple er verdens rigeste selskab

Apple har vippet olieselskabet Exxon af førstepladsen på ranglisten over verdens mest værdifulde selskaber

IT-giganten Apple er verdens mest værdifulde selskab.
Denne status prøvede Apple kortvarigt i tirsdags under handlen på børsen i New York, men da børsen lukkede, var olieselskabet Exxon atter tilbage på førstepladsen, rapporterer BBC.

Men Apple, der blandt andet tjener sine penge på iPhone og iPad, er vendt stærkt tilbage. Da Wall Street lukkede onsdag aften dansk tid, var Apple igen verdens mest værdifulde selskab baseret på aktieværdien.

Det er ifølge BBC første gang, at Apple har haft denne status ved lukketid på Wall Street.
Da børsen lukkede, kostede en Apple-aktie 363,69 dollar, hvilket giver Apple en værdi på 337,2 milliarder dollar - omkring 1750 milliarder kroner.

En Exxon-aktie kostede 68,03 dollar, og det giver en samlet pris på Exxon på 330,8 milliarder dollar, 1716,9 milliarder kroner.

Om Apple så kan opretholde denne status, er indtil videre ikke klart. Men BBC påpeger, at mens Exxons vækstpotentiale er afhængig af oliepris og nye oliefund, så har Apple mere råderum, da det drejer sig om udvikling af ny teknologi og produkter.

I maj i år overhalede Apple Microsoft som det mest værdifulde IT-selskab på børsen.
Apple-aktier er steget støt over de senere år i takt med, at selskabets produkter er slået igennem og er blevet kassesucces'er.

Det begyndte for alvor tilbage i 2011, da Apple-chefen Steve Jobs introducerede iPod'en. I 2007 kom iPhone, og i fjor var det så iPad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar