torsdag den 12. april 2012

Apple anklages for prisfusk

Det amerikanske justitsministerium har netop lagt sag an mod it-giganten Apple, som anklages for at have indgået ulovlige aftaler om prisen på elektroniske bøger. Det oplyser tv-stationen CNN.

Sagsanlægget er et resultat af iPad-lanceringen i 2010, hvor Apple indgik aftaler med fem bogforlag om at tilbyde bøger i Apples nye elektroniske boghandel, iBookstore.

Forud for lanceringen af iPad var Amazons Kindle den dominerede e-reader på markedet. Amazon solgte de fleste bøger for 9,99 dollar - cirka 55 kroner.

Apples aftale med forlagene betød imidlertid, at de fleste bøger i iBookstore kom til at koste 13 dollar - cirka 71 kroner. Apple kunne dermed putte en ekstra fortjeneste på 30 procent i lommen.

Ifølge de amerikanske myndigheder betød aftalen, at priserne kort efter også steg på Kindle - til skade for forbrugerne.

– Apple forstod tydeligvis, at denne aftale ville betyde højere priser for forbrugerne, skriver det amerikanske justitsministerium, som ventes at kommentere kartelsagen senere i aften.

Sagen kommer netop som Apple rundede en markedsværdi på 600 milliarder dollar - cirka 3300 milliarder kroner. Apple har dermed slået sin stilling som verdens mest værdifulde selskab fast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar