fredag den 13. april 2012

Video: Sådan er Apples iPad-fabrik



Foxconn er Apples største underleverandør, og firmaet producerer størstedelen af Apples gadgets på gigantiske fabrikker i Kina. Fornyeligt kom det frem, at arbejdsforholdende er under al kritik og ofte ikke engang lever op til kinesiske standarder.

Apple har lovet at samarbejde med Foxconn om at forbedre arbejdsforholdende, og nu har den amerikanske journalist, Rob Schmidt, fået eksklusiv adgang til at se, hvordan iPad rent faktisk produceres.

Rob Schmidt har besøgt Longua-fabrikken i Shenzen, der har næsten en kvart million ansatte, og som mere eller mindre fungerer som en selvstændig by med indkvartering, butikker og endda et fodboldstadion.

han forklarer at selv om arbejdet er kedeligt, lønnen lav og arbejdstiderne uhyrligt lange, så er Foxconn faktisk en af de bedre arbejdsgivere i Kina, og det får hundredvis af kinesere til at møde op hver dag for at søge job.

Den amerikanske avis, The New York Times, har beregnet, at det vil tage en ansat ved samlebåndet på Foxconn 60.919 år at tjene lige så mange penge som Apples nye direktør, Tim Cook. Sidste år modtog han nemlig en samlet lønkompensation på hele 378 millioner dollar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar