tirsdag den 10. april 2012

Så meget tjener Tim Cook

Mens Apple-stifter Steve Jobs kunne prale med en årsløn på bare én dollar, er hans afløser i spidsen for den amerikanske it-gigant en anderledes dyr dreng.

Tim Cook, der blev administrerende direktør i Apple, da Steve Jobs døde i oktober 2011, toppede sidste år listen over de bedst betalte amerikanske topchefer, skriver avisen New York Times.

Cook modtog en samlet lønkompensation på 378 millioner dollar - cirka to milliarder kroner - hvilket gør ham til en af de mest forgyldte direktører for et børsnoteret selskab nogensinde.

Hans lønpakke hos Apple - der blandt andet fremstiller iPhone og iPad - består af tre dele: Løn på 900.000 dollar, en bonus på 900.000 dollar og en aktiepost, der er vurderet til 376,2 millioner dollar.

Det er normalt, at amerikanske direktører som en ekstra gulerod aflønnes med aktier. Cook kan som en særlig betingelse først indløse hele aktieposten, hvis han bliver siddende som administrerende direktør i Apple i ti år.

New York Times har beregnet, at det vil tage en ansat ved samlebåndet på Foxconn - Apples berygtede leverandør i Kina - 60.919 år at tjene et tilsvarende beløb.

Lønpakken betyder, at Tim Cook sidste år tjente lige så meget som de øvrige ni direktører på top-10-listen - til sammen.

På andenpladsen kommer Larry Ellison, der indkasserede 77,6 millioner dollar som topchef i it-firmaet Oracle, som han selv har grundlagt.

Ronald Johnson fra varehuskæden J.C. Penney (53,3 millioner dollar), Phillippe Dauman fra Viacom (43,1 millioner dollar) og David Cote fra militærproducenten Honeywell (35,3 millioner dollar) er alle i top fem.

Se top 50-listen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar