torsdag den 5. april 2012

Over 600.000 Macs ramt af virus

 
Over 600.000 Macs er nu inficeret med den trojanske hest FlashBack, rapporterer russisk antivirusproducent.

Apple har i mange år pralet af, at Macs i alt fald ikke bliver inficeret med virus og andet ondsindet kode, og det er da også sandt, at Apple-brugere er mindre udsatte end dem, der kører Windows. Men helt immun, det er man ikke.

Den russiske antivirusproducent Dr. Web meddeler, at over 600.000 Mac-computere nu er inficeret med den trojanske hest, der er kendt under navnet Flashback.

Den begyndte at sprede sig sidste år som en falsk Flash-installation til Mac OS X, men har sidenhen udviklet sig til at udnytte sikkerhedshuller i Java. Apple har dog netop udgivet en sikkerhedsopdatering, der lukker hullet.

Når FlashBack først er installeret, så er den i stand til at høste information fra din webbrowser og Instant Messaging-programmer, og på den måde få adgang til personlig og følsom information.

Ifølge Dr. Web er over 75 % af de inficerede maskiner placeret i USA eller Canada, og over 200 af dem står i Cupertino i Californien, hvor Apple har hovedkvarter.

Det er uvist, hvor mange danske Macs, der er inficeret, men antivirusproducenten F-Secure viser her hvordan du kan tjekke om FlashBack lurer i din maskine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar