onsdag den 25. april 2012

Endnu et gigant overskud hos Apple

Det kan efterhånden nok ikke overraske særlig mange, når Apple kommer med et resultat, der viser gigantisk overskud. Og tallene for første kvartal af 2012 er bestemt ikke nogen undtagelse.

Endnu en gang har de også fremlagt et resultat, der var endnu bedre end det forventede, som ellers ikke lige frem var i den lave ende. Mange analytikere havde forventet, at Apple ville præsentere et overskud på lige omkring 10 milliarder dollars, men med et overskud på hele 11,6 milliarder dollars, svarende til 68,18 milliarder kroner, var Apple endnu en gang over det forventede.

Overskuddet stammer fra en omsætning på 39,02 milliarder dollars, hvilket betyder at hver gang Apple omsætter for en dollar tjener de altså mere end 25 cents, hvilket nok er et dækningsbidrag de fleste ville være glade for.

Det er ikke mindst på baggrund af et voldsomt stigende antal af solgte iPads. Der er blevet solgt 12 millioner iPads, hvilket er en stigning på mere end 150% i forhold til samme kvartal sidste år. Her er det dog en smule i underkanten af hvad mange analytikere havde regnet.

De fleste prognoser sagde nemlig omkring 13 millioner solgte. Størstedelen af omsætningen kommer dog stadig fra iPhones, hvor der blev solgt hele 35,1 millioner, hvilket er en stigning på 88% i forhold til samme periode sidste år, hvilket igen vidner om hvor stærkt deres flagskib stadig er.

Noget af det der er meget interessant at se nærmere på er også, hvilke markeder pengene stammer fra, og Tim Cook afslørede at næsten 8 af de 39 milliarder stammer fra Kina. Det er ikke alene et stort tal, det er også en tre-dobling på det marked.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar