tirsdag den 24. april 2012

Brug iPhonen som nøgle til hjemmet eller arbejdet



Det er nu muligt at anvende en iPhone-app som nøgle til ens låse, hvis man har et elektronisk låsesystem selvfølgelig. Man kan derfor låse (eller låse op) uanset at man ikke er i nærheden af den dør, det drejer sig om.

I Holland kan man købe et system, så iPhonen kan anvendes som nøgle for låsene i ens hus. Systemet kræver naturligvis en speciel type elektronisk lås, der samtidig skal være koblet til em netværksforbindelse. iPhonen er derfor en helt almindelig iPhone uden hverken NFC-chip eller andet tilbehør. Det eneste man skal gøre på den er at hente en app fra App Store.

I princippet er løsningen ikke anderledes end mange af de andre elektroniske låse, der findes på markedet – typisk til oplåsning med et nøglekort med indbygget NFC-teknologi.

Det anderledes ved denne løsning er, at man i stedet låser eller låser op ved at trykke på nogle ikoner i nøgleappen på iPhonen.

Det betyder således også, at man kan låse eller låse op, selvom man ikke er i umiddelbar nærhed af døren, som nøglekort-løsningen kræver. Man kan eksempelvis sidde på arbejdet og låse døren op med iPhonen, når håndværkerne kommer forbi “mellem 8 og 17″ og låse, når de går. Eller man kan sidde på kontoret og læse døren i receptionen, når åbningstide slutter.

I appen kan man samtidig se status for hvilke døre, der er låst, og hvilke der ikke er. Der er også mulighed for at koble kameraovervågning med mere på løsningen.

Der er givetvis en del mere i konceptet, som man kan læse mere om hos producenten www.ikey2.com. Hvis nogen kender til en ligende dansk løsning, så læg en kommentar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar