fredag den 29. juli 2011

Apple har flere penge end USA

USA's økonomi er til rotterne, men det modsatte kan man sige om Apple og den succes, der hænger over Cupertino-selskabet.
Mens den amerikanske regering og opposition gør, hvad de kan for at redde den skrantende økonomi, der gennem længere tid kun har været på vej mod afgrunden, så burde de måske stoppe op og kigge mod vest og i retning af Apple for at finde i hjælp.

Her har man i hvert fald ingen problemer med at holde økonomien kørende, og det i en grad så Obama og Co. må være bare en smule misundelige over ikke at være et privatdrevet selskab.
Ifølge meldinger fra det amerikanske finansministerium overstiger Apples beholdning af likvider eller kontantbeholdning om man vil, nu den samlede amerikanske kassebeholdning. Den statslige kassebalance var i går på 73,8 milliarder dollars, eller hvad der svarer til svimlende 384 milliarder kroner. Apples seneste regnskab fra den 13. juli viste, at de lå inde med en kontantbeholdning på hele 76,2 milliarder dollars ved udgangen af juni. Det skriver Businessinsider.com.

Hvorfor hænger det så sådan sammen? Her er forklaringen ret enkel: Apple tjener langt flere penge hjem, end Jobs og co. kan nå at investere og bruge, mens det forholder sig lige akkurat omvendt med den amerikanske stat, der ikke kan få regnestykket til at gå op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar