onsdag den 20. juli 2011

Apple overrasker med rekordregnskab

Salget af både iPhones og iPads går strygende for Apple, der i det seneste kvartal leverede et rekordoverskud på 38,5 milliarder kroner.

Den amerikanske IT-gigant Apple fortsætter med at overraske analytikerne og markedet. Apple leverede sent tirsdag aften et rekordregnskab for det seneste kvartal med en omsætning på godt 150 milliarder kroner og et overskud på 38,5 milliarder kroner.


Bag de overraskende tal ligger et rekordsalg af både iPhone og iPad. Apple solgte i det seneste kvartal over 20 millioner iPhone-telefoner og godt ni millioner iPad-enheder. Det svarer til en salgsvækst for iPhone på 142 procent og 183 procent for iPad sammenlignet med samme kvartal sidste år. Bloomberg havde ventet et salg på 7,7 millioner iPad-computere og et fald i antallet af solgte iPhone-telefoner til 17 millioner enheder.
Til gengæld faldt salget af iPods som ventet. De seneste tre måneder blev der kun solgt 7,5 millioner enheder - et fald på 20 procent sammenlignet med året før.

Det er ifølge Bloomberg første gang siden 2008, at Apple ikke kan præsentere en ny iPhone-model i sit kvartalsregnskab for tredje kvartal. Den næste model, iPhone 5, ventes først på markedet i september.
Ud over en ny iPhone-model ventes Apple i næste kvartal at introducere iOS5, der er næste version af styresystemet til iPhone og iPad.
Apple er kendt for at have en konservativ tilgang til firmaets egne prognoser for fremtiden og forventer således et mindre fald i omsætningen for de kommende tre måneder til 131 milliarder kroner. Det er en anelse under analytikernes forventninger til næste kvartal.


Samtidig med offentliggørelsen af de nye regnskab begyndte spekulationerne om hvem der skal overtage styringen af Apple efter Steve Jobs, der ikke har siddet ved roret siden januar, hvor han igen måtte under lægelig behandling. Ifølge avisen har flere bestyrelsesmedlemmer drøftet en afløser, og mange forventer, at Jobs ikke kommer tilbage i chefstolen igen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar