fredag den 8. juli 2011

Apple taber i App Store-sag mod Amazon

Da Amazon lancerede et marked for salg af programmer til Android-enheder, valgte de at kalde det for Amazon Appstore, hvilket Apple ikke brød sig om. De bad derfor en dommer om et foreløbigt fogedforbud, så Amazon ikke kan bruge navnet, men det er nu blevet afvist.
Ifølge dommer Phyllis Hamilton er det ikke fundet bevist, at navnet skaber forvirring blandt kunderne for de to markedssteder, ligesom hun mener, at navnet App Store ikke er etableret nok til at være anerkendt som berømt eller fremtrædende.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
The court finds that Apple has not established a likelihood of success on its dilution claim. First, Apple has not established that its "App Store" mark is famous, in the sense of being "prominent" and "renowned."Dommer Phyllis Hamilton
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apple får dog medhold i, at de har brugt store summer på at markedsføre navnet App Store, og at det anvendes som et brand. Amazon har prøvet at få sagen helt droppet med argumentet, at der er tale om et generisk navn og man derfor ikke kan tage trademark på det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar