onsdag den 12. oktober 2011

iOS5 er frigivet

Apple entusiaster beskyldes jævnligt for at have et nærmest religiøst forhold til æbleprodukterne. Og i disse timer koger de glade brugere over af fryd, fordi Apple har frigivet det nye styresystem til iPhone, iPad og alle de andre Appleprodukter, kaldet iOS5.

Twitter flyder over med begejstrede meldinger om, at iOS er blevet frigivet og med vanlig ildhu takker brugerne Apple for deres arbejde.

200 nye features
Det nye styresystem indeholder mere end 200 nye features. Nogle af de vigtigste er, at man fremover kan aktivere og opdatere iPhone trådløst, hvor man i dag skal tilslutte den til en computer.

Desuden er der kommet et meddelsescenter, hvor man kan få alle sms'er, e-mails og opdateringer fra sociale netværk på et sted, modsat i dag, hvor man skal åbne hver enkel app.

Mest markant er dog iCloud. Ideen er, at alle brugernes data - musik, billeder, dokumenter, mails og så videre - gemmes i store datacentre og derfra kan bruges af alle Apple-enheder. Dermed er indholdet altid synkronisret og sikkerhedskopieret. De personlige data kan også nås via internettet fra en hvilken som helst computer.

Det skulle også blive lettere at tage billeder med iPhone og så er Twitter blevet direkte integreret i styresystemet.

Alt i alt lyder det måske ikke af så meget, men for alle med æblekinder er det (næsten) som juleaften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar