tirsdag den 4. oktober 2011

iPhone 4S - mobilen du kan tale med

Hurtigere processor og bedre kamera. Hardware-forbedringerne var forudsigelse - det bliver softwaren, der kommer til at gøre forskellen. Apple har udrustet iPhone 4S med avanceret stemmestyring.

Tim Cook fik sin ilddåb i dag, da Apple præsenterede sin seneste iPhone-aftapning, iPhone 4S. En muskuløs udgave af iPhone 4 med større processor og en grafikydelse der svarer til iPad 2. Helt som forventet er det en kombineret GSM/CDMA-mobiltelefon, der vil kunne bruges over hele verden. Men designet er fuldstændig identisk med iPhone 4. Dog er antennen, der fik drøje hug sidste år, blevet redesignet og optimeret.

Dertil har den fået et 8-megapixel kamera - opløsningen er på 3264 x 2448 pixel - med baggrundsbelyst CMOS, der gør vidundere for billeder, der tages i mørke omgivelser. Kameraet har desuden fået ansigtsgenkendelse og, citat begynd: "26 procent bedre hvidbalance", citat slut. Det optager video i 1080p-kvalitet.

Det er, med andre ord, småt med overraskelser. Den virkelige innovation er på softwaresiden, hvor Apple i aften introducerede sit avancerede stemmestyringssoftware "Siri".

Du kan spørge Siri hvordan vejret bliver - og den vil svare ud fra lokation og vejrudsigt. Du kan spørge den, hvad klokken er i Paris og den vil svare. Du kan endda bede den om at vække dig i morgen klokken 06.00, hvorefter Siri-stemmestyringen vil indstille en alarm. Ja, du kan endda indtale en sms-besked og få Siri til at skrive og sende den.

Siri kan også søge informationer i Wikipedia eller via Wolfram Alpha.

Ifølge Apple virker Siri "out-of-the-box" men bliver bedre efterhånden som den lærer din stemme at kende. Desværre forstår Siri ikke dansk - kun engelsk, fransk og tysk. Apple lover dog at der kommer flere sprog med tiden.

iPhone 4S kommer, som forventet, i tre udgaver med henholdsvis 16, 32 og 64GB lagerplads. Den vil kunne fås i både sort og hvid. Den kommer på markedet i USA den 14. oktober - og rammer de danske butikshylder den 28. oktober.

Priserne bliver 199 dollars (16GB), 299 dollars (32GB) og 399 dollars for 64GB udgaven. Den gamle iPhone 4 bliver tilgængelig i en 8GB-udgave for 99 dollars, mens den efterhånden to et halvt år gamle iPhone 3GS bliver gratis sammen med et mobilabonnement.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar