mandag den 24. oktober 2011

Virus angriber Apple-computere

Hackere har fået øjnene op for de populære gadgets, advarer sikkerhedsfirma. 

I lang tid har Apples brugere kunne bryste sig af at bruge, hvad Apple selv kalder verdens sikreste gadgets. Men den tid ser nu ud til at være forbi.

Med Apples store succes følger også en mere uønsket opmærksomhed fra hackere. Der er nemlig skabt et stort, uberørt marked for it-kriminelle efter iPads, iPhones og de populære Mac-computere for alvor har gjort deres indtog på computer- og gadgetmarkedet.

"De nye angreb mod iPhonen, iPad’en og alle de andre populære Mac gadgets er helt sikkert kun begyndelsen, for de it-kriminelle har fået øje på et nyt, lukrativt marked med millioner af Mac-brugere," siger Michael Dahl, landechef i Danmark for F-Secure, det it-sikkerhedsfirma, der opdagede virussen.

Det er en virus af typen trojaner, som F-Secure har opsnuset. Trojanere er skadeligt software i en uskyldig indpakning. Og den er skræddersyet til at angribe Apple.

Denne trojaner med navnet Flashback.C udgiver sig for at være en installationsfil for programmet Flash Player, men i stedet er det er virus, som deaktiverer opdateringen af Apple-styresystemet OSX's indbyggede sikkerhedssystem og dermed efterlader det åbent og sårbart.

Denne virus angriber kun Apples Mac-computere, men iPads og iPhones er også i farezonen for at blive ramt af hackerangreb, især hvis brugerne deaktiverer den indbyggede beskyttelse, som mange vælger at gøre for at kunne installere apps, der ikke er autoriseret af Apple.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar