lørdag den 15. oktober 2011

iPad-baby med Apple-motorik

Hvad sker der hvis et 1-årigt barn, der er vokset op med Apples iPad pludselig får et almindeligt blad i hånden?

Teknologi ændrer den måde vi tænker på, vores styresystem, OS. Denne video viser at magasiner og aviser er helt ubrugelige og umulige at forstå for digitale beboere her på jorden. Klippet her viser et barn på et år, der er vokset op mellem touchscreens og trykte medier. Og hvordan de sidste er helt ligegyldige. Mediet er budskabet. En ydmyg hyldest til Steve jobs fra den vigtigste person i verden: En baby, skriver YouTube-brugeren 'UserExperiencesWorks' i beskrivelsen af klippet herover.

Ikke troværdigt
Klippet bliver set og citeret rigtig mange steder. Blandt andet fordi det rammer ind i kernen af debatten omkring fremtiden for medier: Digitalt eller på tryk?
Men ER det nu en troværdig video? Flere kommentatorer er i tvivl.
- Til dig der har uploadet videoen: Dit barn har endnu ikke fornemmelse for dybde og derfor forsøger det at samle alle objekter op det ser, uanset om at det er på en iPad eller i et blad! Spørg en hvilken som helst børnelæge eller psykolog - de siger det samme. Du aner ikke hvad du filmer, for det har absolut ingenting at gøre med, at trykte medier ikke dur i en digital tid, skriver 'Shywood'.

Kan ikke lide det
Og så er der dem, der ikke bryder sig om børn og teknologi:
- Jeg kan bare ikke lide at små børn bruger teknologi istedet for at lege udenfor med deres venner! Og jeg kan ikke lide den måde alting bliver til teknik og interfaces, selv om jeg selv bruger computere rigtig meget, skriver 'magneettikuvaus'.
Men måske er det bare udviklingen:
- Babyer er blevet født før skriften blev opfundet. Og skriftsproget vil også forsvinde og blive erstattet af noget andet engang i fremtiden, måske om 1000 år. Pointen er, at man må være modig nok til at acceptere ændringer, selvom man ikke kan lide dem, skriver 'rahulb286'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar