torsdag den 23. juni 2011

Apple blokerer for kritik i App Store

Final Cut Pro X får seriøse hug af brugerne, og det fik Apple til at blokere for muligheden for at rate og anmelde programmet i den amerikanske del af Mac App Store. Man kan stadig læse danskernes kritik.


At Apple til tider har det svært med kritik, er ikke nogen ukendt historie. Måden som koncernen i sin tid tacklede iPhone 4 antenne-gate-historierne på, vil ikke gå over i historien, som verdens bedste kommunikationsarbejde, ligesom det er også har været småt med reaktionerne på de anklager, der har været omkring kritiske arbejdsforhold hos nogle af koncernens kinesiske underleverandører.

I dag handler det som om kritik og censur inde i Mac App Store.

Den længe ventede opdatering af Final Cut Pro X, som tidligere på uge blev frigivet i Mac App Store, er nemlig blevet alt andet end godt modtaget. I hvert fald, hvis man skal tro de karakterer og kommentarer, som brugerne i butikken har tildelt programmet.
Langt hovedparten af karaktererne ligger i den helt lave ende, og det Apple nu valgt at reagere på, ved i den amerikanske butik at lukke ned for kommentarfeltet, som man også kan se på screendumpet fra 9to5mac.

Seneste opdatering på historien fra den amerikanske Mac App Store er, at nogle brugere igen kan få lov at se kommentarfeltet.

I Danmark er antallet af downloads og kommentarer langt fra ligeså stort som i USA, men utilfredsheden med Final Cut Pro X er i den grad også at spore.
En bruger skriver blandt andet, at det er blandt de største skuffelser i nyere tid, mens andre brugere er bitre og rystede over kvaliteten af den nye version, som mange mener er mere iMovie end den er Pro-egnet. Selv om der kun er en god håndfuld kommentarer, så er det påfaldende, at de alle er af negativ karakter, og at de positive røster indtil videre holder sig til at tildele gode karakterer til programmet.
Hvad mener du om taktikken med at lukke for de kritiske indvendinger, og hvad mener du om programmet – er det 1.799 kroner værd. Kom med din mening i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar