fredag den 3. juni 2011

Spionprogram afslørede tyven

En tyv anede ikke, at han blev fotograferet, mens han brugte den stjålne Macbook pro



Da web-designeren Joshua Kaufman fik stjålet sin Apple MacBook ved et indbrud i sin lejlighed i Oakland 21. marts i år, troede han, at han aldrig ville se den igen. For politiet var mildest talt ikke specielt oppe på dupperne for at opklare lige præcis den forbrydelse.

Men så kom han i tanke om, at han havde installeret noget software på sin computer, programmet 'Hidden', som gjorde, at han kunne spionere og tage billeder af manden, der havde hans computer, via fjernkontrol, når tyven brugte computeren. Og ikke nok med det. Han kunne også følge med i, at tyven forsøgte at logge på hans Facebook-konto og fastslå, præcis hvor tyven befandt sig.
 
Fanget i sengen
Pludselig havde Joshua Kaufman skarpe og genkendelige billeder af tyven i de mærkeligste og meget private situationer. For eksempel i sengen, under en lur på sofaen og endda i bilen. Noget kunne tyde på, at tyven var rigtig glad for sin nyerhvervelse.

Og til sidst fik Joshua Kaufman endda også mediernes og ikke mindst politiets opmærksomhed, da han lagde billeder af tyven på nettet og skrev om sin virtuelle jagt på gerningsmanden på bloggen This guy has my MacBook - og fik det amerikanske show 'Good Morning American' til at kaste sig over historien.

Tirsdag i denne uge kunne politiet i Oakland, Californien, så anholde tyven, som de identificerede som en 27 år gammel taxahauffør, og onsdag fik Joshua Kaufman sin MacBook igen.
- Jeg var helt forundret. Jeg havde det sådan: det her virker faktisk, fortæller han til den engelske avis Daily Mail.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar