tirsdag den 28. juni 2011

Apple truer med at skrotte Samsung-samarbejde

Mens retssagen mellem Apple og Samsung kører på livet løs, bliver der nu pustet liv i gamle rygter om at Apple vil droppe deres nuværende samarbejde med Samsung og finde en anden producent af bl.a. skærme og processorer.

Apple og Samsung har som bekendt en større retssag kørende på nuværende tidspunkt, og den handler i sagens kerne om at Samsung angiveligt skulle have kopieret design og idéer fra Apple. Samsung er efterfølgende kommet med nogle patentkrav, som Apple har overtrådt,

En sådan konfrontation mellem to giganter kan naturligvis ikke gå for sig uden alverdens medier graver en masse gamle sager op omkring begge parter. Således er der altså atter blevet pustet liv i rygterne omkring at Apple vil droppe Samsung som deres primære leverandør af bl.a. skærme og processorer.

Skifter muligvis næste år
Samsung står lige nu for produktionen af Apples A4 og A5-processorer, men nu er det altså ikke sikkert om den rygtede A6-processor bliver lavet hos Samsung eller ej. Rygterne forlyder nemlig at Apple gerne vil have en kontrakt med taiwanesiske TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) i løbet af næste år.

Samsung producerer i øjeblikket A5-processorerne med en såkaldt 45 nm proces, men et samarbejde med TSMC skulle gerne kunne skubbe størrelsen helt ned på 28 nm, hvilket kunne give Apple en fordel, når det kommer til energiforbrug, varmeudvinding og størrelse.

4 procent af årsindtægterne

Apple repræsenterede 4 procent af Samsungs indtægtskilder sidste år, modsvarende til omkring 6 milliarder dollars.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar