fredag den 10. juni 2011

Lange udsigter til europæisk lancering af iTunes Match

Vi skal ikke regne med at få den sky-baserede del af iTunes før en gang i 2012. 
 
Mens amerikanerne allerede til september får adgang til iTunes Match, som er den del af den kommende iCloud-løsning, som gør det muligt at lytte til hele musiksamlingen, uden at man skal uploade alle filerne først, må vi europæere nok væbne os med tålmodighed.

Meget tyder nemlig på, at det bliver sværere for Apple at overbevise de europæiske rettighedshavere om det fede i, at alle brugere for et beløb svarende til 25 dollars skal have adgang til al deres musik, på alle deres enheder, hvad enten de er mobile eller stationære, når bare de betaler pengene en gang om året. iTunes Match kombinerer brugerens musiksamling i iTunes med en stor database i skyen, der rummer i alt 18.000.000 musiknumre, og derefter er det muligt for brugerne at streame numrene herfra i en 256-kbps AAC DRM-fri version.

Den britiske organisation Performing Right Society (PRS), der repræsenterer britiske komponister, sangskrivere og musikudgivere siger til The Telegraph langt fra færdige med at forhandle med Apple, og dermed ser det ud til at en dansk lancering har lange udsigter. De lange iTunes Match-udsigter forstærkes af udtalelser fra Forrester Research, der overfor avisen forklarer, at vi skal ind i 2012 før tjenesten kan rulles ud i Storbrittanien, og dermed er der endnu længere udsigter for os på det europæiske fastland.


kilde:mediamac

Ingen kommentarer:

Send en kommentar