onsdag den 30. november 2011

Apple afslører iPad 3 og iPhone 5

Forleden gav Apple softwareudviklere adgang til en betaudgave af firmaets iOS 5.1-software til iPhone, iPad og iPod Touch. Softwaren byder på en række fejlrettelser og forbedringer, og gør det blandt muligt for apps at benytte Siri-funktionaliteten i iPhone 4S, så brugeren kan diktere kommandoer med stemmen.

Men softwaren afslører også, at Apple er i fuld gang med at udvikle nye modeller af iPad og iPhone. Nysgerrig pilfingre har opdaget, at der i koden er referencer til ’iPhone 5,1 og ’iPad 3,3’ samt ’iPad 2,4.’

Måske iPad med 4G
iPhone 5,1 er en direkte reference til iPhone 5, og iPad 3,3 synes at pege i retning, at den næste iPad kommer i hele tre udgaver, nemlig en med Wi-Fi, en med 3G og så måske en med 4G LTE-teknologi, der lover meget hurtigere downloadhastigheder på farten.

iPad 2,1 til 2,3 henviser til allerede kendte modeller, men 2,4 er angiveligt en ny iPad-model, og det spekuleres, at det drejer sig om en udgave til teleselskabet Sprint i USA, der bruger samme universelle 3G-modem som iPhone 4S. Andre spekulerer at den måske bliver udstyret med WiMax-teknologien, der bruges i flere områder i USA. iOS 5.1-koden afslører også, at Apple er på vej med en ny udgave af Apple TV-boksen.

Produktionen er gået i gang
Der har over de sidste dage været en del medierapportager om, at Hitachi og Sony er i fuld gang med at levere 4-tommer skærme til Apple, og markedsanalytikeren Richard Shim fra DisplaySearch synes sikker i sin sag om, at Samsung, Sharp og LG leverer LCD-paneler til iPad 3 med ekstrahøj opløsning.

Apple lancerede den første iPad tilbage i april 2010, og efterfølgeren, iPad 2, røg ud i butikkerne i marts tidligere i år. Med minde at Apple udskyder lanceringen som med iPhone 4S, så syndes det sandsynligt, at iPad 3 lander på butikshylderne i første halvdel af 2012.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar