onsdag den 2. november 2011

iOS står nu for 60% af den mobile nettrafik

Trafikken fra iOS-enhederne bliver ved med at vokse og har nu passeret en markedsandel på 60%. Android stiger også, mens resten ikke er værd at tale om, da deres markedsandele nærmest er ikke eksisterende.

Ifølge Net Applications, der følger webtrafikken tæt, står iOS nu for over 60% af trafikken. Android oplever også god vækst, men er stadig utroligt langt bagefter Apples styresystem. De resterende er tort set ikke værd at tale om.

Det interessante er ikke så meget de absolutte tal, som der nok er noget usikkerhed omkring, men den trend som grafen viser. Den er til gengæld meget tydelig: iOS dominerer totalt markedet for håndholdte enheder (tablets og telefoner), og intet ser ud til at kunne lave om på det. Endda til trods for, at der findes stort set lige så mange iOS-enheder, som enheder med Android. Det er faktisk lidt overraskende, at det bliver ved at være sådan måned efter måned.

Endnu engang må vi altså hive den gamle forklaring op ad skuffen, der lyder på, at nok har mange folk en Android-mobil, flertallet bruger den bare ikke til at gå på nettet med. Formodentligt fordi de slet ikke har brug for den funktionalitet, men egentlig bare er ude efter en mobiltelefon til at ringe på und nicht weiter. Det forunderlige i denne sammenhæng er, at Android har formået at sætte sig på det marked, som ellers burde tilhøre eksempelvis Nokia. Folk fravælger Nokia til fordel for Android, til trods for at de slet ikke har brug for Androids avancerede funktionalitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar