tirsdag den 15. november 2011

B&O brænder Apple af

Udskudt produktlancering kan skade samarbejde med Apple, lyder det fra analytikere.

B&O giver samarbejdet med Apple en rigtig dårlig start, og det kan få konsekvenser for den danske elektronikproducent.

Sådan lyder vurderingen fra analytikere, efter at B&O i dag har udskudt lanceringen af produkter, som skulle være i Apples butikker inden jul.

"Nu er B&O ved at starte et helt nyt samarbejde med Apple, og så er det bestemt ikke den bedste start, at man må ringe til Apple og sige, at produkterne først kommer efter jul," siger Rune Møller, aktieanalytiker i Jyske Bank.

Samarbejdet med Apple blev proklameret under stor bevågenhed af B&Os topchef i august, og han gav samtidig tydeligt udtryk for, at en stribe nye B&O produkter ville komme på hylderne i de populære Apple-butikker inden jul. De kommer først i det nye år, har B&O netop meddelt.

"Det er den værst tænkelige timing, fordi det netop går ud over julehandelen. Hvis man udskyder en produktlancering i sommerferien, så er konsekvenserne af det langt mindre," sige Rune Møller.

Også hos Sydbank er Nicolaj Jeppesen bekymret over B&Os samarbejde med Apple.

"Det her er ingen positiv nyhed, og det er væsentligt at finde ud af, hvordan Apple reagerer," siger han og tilføjer:

"Generelt så ser vi, at Apple er en hård samarbejdspartner, og der skal ikke trædes meget ved siden af, før end at man risikerer at blive erstattet af det næste nye. Man må formode, at Apple har sat noget hyldeplads af til B&O, som andre nu må udfylde," siger Nicolaj Jeppesen.

Der er tale om et antal produkter under et nyt B&O-subbrand, som formentlig i første omgang ifølge Nicolaj Jeppesen blandt andet bliver højttalere i prisklassen 5.000 til 10.000 kroner. De kommer nu først efter jul.

Fra begge analytikere lyder det, at de fortsat har tiltro til, at B&Os nye topchef Tue Mantoni får rettet forretningen op. Han er i fuld færd med at ændre på organisationen, efter den har været i dyb krise i mange år.

B&O afviser, at Apple-samarbejdet lider skade.

"Vi forventer ikke nogen problemer i forhold til vores samarbejde med Apple," siger kommunikationschef Tommy Jakobsen, der samtidig beklager, at man har måttet udskyde produktlanceringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar