fredag den 4. november 2011

Apple på vej med butik i Malmø

Tilbage i juni gik der rygter om, at Apple var på vej til at åbne sin første egen detailbutik i Skandinavien. Nu har Apple så registreret en ny virksomhed i Sverige, nemlig Apple Retail Sweden AB.

Svenske medier rapporterer, at Apple har kig på det mest attraktive centrumsadresser i Stockholm, Gøteborg og Malmø. Hvis Apple åbner butikker i de byer, så kan danske kunder potentielt tage over Øresund, og få en detailoplevelse, der skiller sig ud fra hvad vi ellers er vant til herhjemme.

Apple er igennem flere år blevet kåret til et af de firmaer i USA, der leverer den bedste kundeservice, og det står i stærk kontrast til Danmark, hvor der igennem flere år har været mange historier om danske forbrugere, der oplever dårlig kundeservice hos de autoriserede forhandlere af Apple-grej i Danmark.

Apples egne detailbutikker er bygget op omkring et meget stramt og minimalistisk design, og byder blandt andet på Genius Baren, hvor kunderne kan få hjælp med problemer med både software og hardware. Større Apple-butikker har også et undervisningsområde, hvor Apple arrangerer seminarer brug af firmaets produkter, eksempelvis basal video- og fotoredigering.

Apple tjener nu så mange penge i sine butikker, at firmaet kan prale af, at have det største salg per kvadratmeter af alle detailbutikker i USA.

Siden 2001 har Apple åbnet 357 detailbutikker verden over, og det er især over de senere år, at antallet er vokset. Der er flest i USA med 245 butikker, men Storbritannien er også pænt repræsenteret med 33 lokationer. Apple er på vej med sin første hollandske butik, i Amsterdam, og nu ser det altså også du til at der er tre butikker på vej i Sverige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar