lørdag den 19. november 2011

Unge stiller krav om Facebook og iPhone

Jeg vil på Facebook i min arbejdstid - og det skal være fra min iPhone! Sådan kan kravet i stigende grad lyde, når unge ansøgere er til jobsamtale.

De unge stiller nemlig klare krav til it-udstyr og adgang til tjenester som Facebook - også i en grad, så det for mange er vigtigere end lønnen.

Det fremgår af en undersøgelse, som netværkskoncernen Cisco har fået foretaget i 14 lande. Selv om Danmark ikke er med, kan resultaterne fint overføres til danske forhold, mener Ciscos danske direktør.

- Der er ikke noget, jeg ikke kan nikke genkendende til, siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør for Cisco i Danmark.

Han hæfter sig ved, at en ny bølge er skyllet over virksomhederne: Kravet om total fleksibilitet, så ansatte kan gå på virksomhedens netværk med for eksempel iPhones eller iPads.

Den tid er forbi, hvor man kun talte om stationære og bærbare computere samt opkobling i hjemmet.

Virksomhederne kan være nødt til at rette ind, hvis de vil sikre sig dygtige ansatte. Samtidig skal de sikre, at deres it-system er godt beskyttet til at modtage ansatte med mange typer udstyr.

De unges fokus på for eksempel Facebook skal tages alvorligt og ses som en del af en karrierestrategi. Det mener adjunkt Susanne Ekman, der på CBS i København forsker i arbejdsliv.

- At kunne netværke bliver mere og mere afgørende. Det er et krav for at være en vellykket medarbejder, og samtidig sikrer det muligheden for at bevæge sig videre i karrieren, siger hun.

Ifølge Susanne Ekman deler de ansatte sig i stigende grad i stjerner, der kan netværke, og de knap så udadvendte, der risikerer at stå tilbage som tabere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar