torsdag den 19. januar 2012

Apple afslører e-bogsrevolution

Apple-eventet i New York betød afsløringen af Apples nye undervisningskoncepter, hvor koncernen vil løfte e-bøgerne langt ind i den nye digitale tidsalder.

Eddy Cue, som er Apples chef for området, der har med Internet Software og programmer at gøre har lige været på scenen i Guggenheim-museet i New York, hvor han løftede sløret for nogle af de nye veje, som Apple søger ind på.

For Steve Jobs var uddannelse som en hellig gral, og gennem hele sit liv i Apple forsøgte han at løfte teknologien så højt, at den ikke stod i vejen for bedre og hurtigere læring for de børn og unge, der skulle bruge produkterne.

Og ligesom så mange gange før, er det selv efter Jobs død lykkedes for Apple at udfærdige et produkt, der kan skubbe til hele udviklingen på et særdeles stort område. Denne gang er det e-bøgerne der står for skud, og ligesom med iPod og iTunes, så tyder meget på at man med det nye produkt Textbooks kan sætte nye standarder for brugen af digitale e-bøger i og omkring undervisningen.

textbooks

Det er slut med papir og noteshæfter. Du læser og tager let noter på din iPad når bare du hentet den rigtige bog ned. Ibooks 2-tekstbøgerne, kommer til at koste omkring 15 dollars, og de kan allerede nu hentes i Books-afdelingen i iTunes Store og gennem den nye iTunes U-app.

Bøgerne hæver baren for, hvad man kan i bøger, og der skal i fremtidens bøger ikke spares på hverken 3D-modeller eller de interaktive billeder, der gør det til en endnu større fornøjelse at sidde med en lærebog mellem hænderne. Bøgerne bliver aldrig forældede, da de ligesom alle mulige andre apps kan opdateres og på den måde altid være helt ajour.

I den enkelte bog er det muligt at fremhæve passager, som automatisk ryger ind i notesdele, ligesom det også er muligt at tilknytte noter i den enkelte tekst.
Skal man sammenligne det med noget, vi tidligere har set, så må det være Al Gores applikation, der under navnet Our Choice har vundet en del priser for sin måde at inddrage og uddanne læseren om miljøet og klimaet på en helt ny og spændende måde. Apples Textbooks, som de kaldes, løfter dem dog et skridt videre, når det kommer interageringen med iPaden.

Der findes endnu ingen danske titler i butikken, men forhåbentlig går udviklingen i retning af at vi også herhjemme kan stikke en iPad i tasken sammen med madpakken, og at vi i samme åndedrag kan blive fri for at slæbe tunge lærebøger med frem og tilbage.
I den tungere ende af uddannelsessektoren lancerede Apple iTunes U appen, hvormed det næsten bliver muligt at gennemføre et helt universitets-studium alene med en iPad.


textbooks

På underviserfronten forsøger Apple at skubbe udviklingen i gang med funktionen iBooks Author, der gør det muligt gratis for underviserne at lave deres egne undervisningsbøger. Det ser nemt ud.

Du kan se reklamefilm for Textbooks og iTunes U ved at følge dette link.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar