torsdag den 5. januar 2012

Apple vil have Premier League rettigheder

Mere vil have mere – det kunne nogen gange godt være et ordsprog, der kunne passe meget godt til Apple. For ikke nok med at de dominerer markedet for smartphones og tablets, så kigger de hele tiden på nye muligheder af udvikle sig på.

I følge den engelske avis The Daily Mail, så overvejer den amerikanske gigant nu at byde på rettighederne til at streame fodbold fra den bedste engelske række – den såkaldte Premier League.

I øjeblikket er rettighederne ejet af SKY, men deres aftale udløber ved sæsonens udgang, og herefter kommer de igen i udbud. Udover Apple og Sky forventes det at ESPN og All Jazeera også vil komme med bud.

Det præcis beløb for rettighederne kendes af gode grunde ikke, da disse komme i udbud, men de forventes endnu en gang af løbe op i mange milliarder.

Det er naturligvis ikke bare for at vise hele verden, at de har pengene, at Apple overvejer at sikre sig rettighederne. Det vil nemlig give et glimrende incitament for at købe Apple TV (eller måske deres kommende iTV) ligesom de forventes at ville kunne boosete salget af iPads, hvis man kan se kampene på denne.

Der er nok ikke nogen tvivl om, at der vil være mange der vil være utilfredse hvis Apple ender med at sikre sig rettighederne. Især hvis det vil kræve deres produkter at se kampene, men det forventes da også at Apple vil finde en løsning hvor andre også kan se med, ellers er det i hvert fald tvivlsomt at deres bud går igennem.

På den anden side vil der uden tvivl ære mange iPad ejere og fodbold fans rundt om i verden, der vil være glæde for at kunne se Manchester City, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool og hvad de ellers hedder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar