tirsdag den 10. januar 2012

Firekernet processor på vej til iOS-enhederne?

Et nærmere kig på noget skjult kode i iOS 5.1 beta afslører, at styresystemet nu understøtter quad core processorer.

Apple afslører planer om firekernet (quad core) processor i kommende iOS-enheder. I den seneste udgave af iOS 5.1 beta fremgår det, at styresystemet nu understøtter processorer med hele fire kerner, hvilket er en interessant tilføjelse netop nu, hvor Apple formodentlig er ved at lægge den sidste hånd på den kommende iPad 3.

Informationerne er blevet fundet i et skjult infopanel i iOS 5.1, hvor der er beskrivelser af den hardware, der er understøttet af softwaren. Den nuværende processor i både iPhonen og iPaden er Apples dual core A5, mens iPhone 4 har en single core A4. Noget tyder på, at Apple A6 vil være quad core, omend der ingen garanti er. Den firekernede processor behøver ikke være beregnet til hverken iPaden eller iPhonen. Den kan lige så godt være tiltænkt et helt tredje produkt som Apple TV eller et endnu ukendt produkt.

Asus har lige lanceret en quad core tablet, så teknologien er bestemt tilgængelig, og mon ikke Apple vil følge trop, selvom de aldrig har gjort noget ud af at markedsføre iOs-prpdukterne på deres hardwarespecifikationer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar