mandag den 2. januar 2012

Kommende Apple TV kan knuse kabel-tv

Hvis tingene går efter Apples hoved, så kan det snart være helt slut med kabel-tv-udbydernes pakkeløsninger, som betyder, at du er nødt til at betale for adskillige 'møgkanaler' blot for at få den ene eller de par fede tv-kanaler, du rent faktisk gerne vil have.

Apple satser nemlig stærkt på en 'frit valg'-model, som i givet fald kommer til at betyde, at du kan købe adgang til tv-serier og film enkeltvis, nogen gange før de kommer i almindeligt tv-udbud.

Det siger analytiker Shaw Wu fra selskabet Sterne Agee til Apple Insider.

Aftaler på plads - næsten

Ifølge Wu vil der blive tale om en abonnementsmodel. Brugeren betaler en fast sum om måneden, ligesom man kender det fra streaming-musiktjenester som WiMP og Spotify, og derefter vil man kunne vælge frit mellem de mange tv-udbud af film, serier og programmer.

Apple har allerede aftaler med langt de fleste indholdsudbydere i USA, men det er endnu usikkert, om de vil gå med til en 'frit valg'-model, hvis Apple vitterlig kommer med et eller flere tv i år eller i 2013, som vedholdende og troværdige rygter bliver ved med at forudse. Ifølge de seneste rygter vil et kommende iTV blive stemmestyret baseret på den samme Siri-tjeneste, som Apple nu tilbyder i iPhone 4S.

Apple stærkere end kabel-tv
Et ægte iTV vil i givet fald formentlig få indbygget al den funktionalitet, som i øjeblikket findes i Apples mediecenter, Apple TV. Men det bliver ikke det hele, forventer Wu. Sandsynligvis vil Apple skrue kraftigt op for ambitionerne på indholdssiden, spår analytikeren, hvilket blandt andet kan indebære, at man igen kommer til at kunne leje tv-serier fra Apples iTunes-butik.

Herudover vil et kommende iTV naturligvis kunne modtage direkte tv ligesom ethvert andet fjernsyn, men altså med den forskel, at iTV muligvis bliver det første tv uden kanaltvang.

Apple har flere muskler at spille med, mener Wu, og det betyder, at firmaet vil kunne indgå langt bedre aftaler med indholdsudbyderne, end kabel-tv udbyderne kan præstere, og det kommer til at give Apple en betydelig konkurrencefordel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar