mandag den 2. januar 2012

Nu kan du køre iOS apps på dit Apple TV

I de sidste timer af 2011, hvor de fleste mennesker var ved at gøre klar til at feste og skabe sig tosset, sad Steve Troughton-Smith og den canadiske udvikler TheMudkip og legede med den launcher Grant Paul har udviklet - og det er nu lykkedes for dem at få fuld-størrelses iPad-apps til at køre på Apple TV.

Ikke nok med det: app’sne kan køre enten i fuld skærm eller i “vinduer” - indtil videre har de kørt Angry Birds, Cydia, Facebook, Safari og YouTube.

Løsningen er dog ikke færdig og poleret - der er stadig en del bugs. Udover den oplagte mangel på touch-funktionalitet, fungerer auto-roter funktionen heller ikke - og den kommer nok heller ikke til det på dette tidlige stadie i udviklingen. Til gengæld fungerer VNC, så der kan tages screenshots og styres udefra.

Hvad er så formålet med hacker-drengenes kastede virtuelle handske i Apples fjæs? Troughton-Smith håber at han med sin hacking af Apple TV kan overtale Apple til at skabe en selvstændig platform til selvsamme; i 2007 så han en masse uofficielle apps til hans iPhone blive til godkendte apps i 2008, hvilket han håber betyder, at Apple har både tid og ressourcer til at se potentialet i hans hack.

Man kan så kæde dette sammen med rygterne om deciderede Apple fjernsyn, komplet med indbygget Siri-enabled Apple TV, og spå, at hackerne muligvis er en postgang bagude? Mit bud er, at der i Cupertino allerede ligger en ny udgave af Apple TV med apps: det virkede for iPhonen, det virkede for OS X - hvorfor skulle det ikke virke for Apple TV også?

Som altid vil kun tiden vise om jeg har ramt plet eller helt i skoven - men i mellemtiden er det altid sjovt at gætte? Og ganske og aldeles gratis...


.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar