lørdag den 24. september 2011

89 % ville vælge en iPhone igen

Hvis du er den lykkelige ejer af en iPhone, er der en meget stor sandsynlighed for, at du også næste gang kigger efter en iPhone når du skal ud og købe dig en ny telefon.

Det viser en undersøgelse lavet af investeringsbanken UBS, der har kigget på hvor loyale kunder er, og hvor mange der ville vælge den samme model hvis de skulle købe en smartphone lige nu.

Apple er godt nok gået en smule tilbage, i forhold til en lignende undersøgelse sidste år hvor tallet var på 95 %, ikke desto indre så svarer 89 % i undersøgelsen, at de også næste gang ville vælge en iPhone.
Hvilket naturligvis er meget gode nyheder forud for lanceringen af iPhone 5.
Da Apple sælger langt mere end 20 millioner eksemplarer af deres populære iPhones om året, og ud af disse kan Apple altså teoretisk regne med at 89% af disse også næste gang til vælge en iPhone.

Udover det er et imponerende tal, så er det også langt over hvad konkurrenterne kan præsentere. Rent faktisk er det mere end dobbelt så meget, da nummer to på listen er HTC. I undersøgelsen svarer 39% af HTC’s kunder, at de også næste gang vil vælge en model fra den taiwanske producent.

Top 5 rundes af, af BlackBerry (33 %), Samsung (28 %) og Motorola (25 %) – og der er altså ikke nogen af dem, der er nærmer sig den samme loyalitet som den Apple lader til at have hos deres nuværende kunder.

En ting er naturligvis hvad man siger, mens en anden ting er hvad man gør. Eftersom Apple bliver ved med at overgå sig selv igen og igen, er der dog givetvis noget om snakken. Og udover 89 % ville vælge Apple igen, er der samtidig mange af konkurrenternes kunder der tydeligvis ikke er helt tilfredse med deres nuværende modeller og derfor overvejer at skifte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar