fredag den 30. september 2011

Rygte: Så hurtig bliver den nye iPhone 5

Et kinesisk teleselskab har gearet deres netværk op til lanceringen af iPhone 5, som de forventer kommer til at være blandt de hurtigste på markedet.

Nu, hvor vi ved, at vi får den nye iPhone at se på tirsdag, begynder rygterne for alvor at løbe stærkt.
Et af de nyeste rygter lyder på, at iPhone 5 bliver en HSPA+-telefon – hvilket betyder at den kan downloade musik og film lige så hurtigt som din faste bredbåndsforbindelse. 

I nutidens netværkssamfund er det helt umuligt at skjule noget som helst. Derfor gik det også hurtigt med at sprede billedet ovenfor på nettet, da en direktør fra det kinesiske teleselskab China Unicom kom til at løfte lidt af sløret for iPhone 5s downloadhastigheder ved en præsentation igår på konferencen Macworld Asia i Beijing. 

Her viste han ovenstående slide frem, som PC Watch Japan så lynhurtigt nappede et billede af og sendte ud på nettet. Her kan man se udviklingen i iPhones downloadhastigheder helt tilbage fra den originale iPhone, men kigger man under iPhone 5, kan man se, at denne understøtter HSPA+. Det betyder downloadhastigheder på op til 21 mbit/s i følge China Unicom-direktørens præsentation.

Men teoretisk set kan HSPA+ komme helt op på 84 mbit/s, hvis netværket understøtter det – hvilket er nok til at konkurrere med de fleste menneskers bredbåndsforbindelse.
I Danmark kan den nuværende iPhone-model, nummer 4, kun klare op til 14 mbit/s, og det er endda en teoretisk hastighed. 

Det skyldes, at iPhone 4 kun er en HSDPA-telefon, hvilket er standarden, der kom før HSPA+. HSPA+ skal ikke forveksles med 4G. 4G er endnu hurtigere, men i Danmark har man dog valgt 4G-standarden LTE, som er en videreudvikling af HSPA+.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar