onsdag den 14. september 2011

Adobe sniger Flash ind ad bagvejen

iPhone og iPad-ejere kan nu sige farvel til de blanke felter i browseren, for Adobe er nu klar med programmet Flash Media Server 4.5, der kan oversætte Flash-indhold til et format, som Apple-maskinerne er mere villige til at indlæse. Dermed kan udgivere ret nemt lave sider, som ikke kun kan vises i andre mobile styresystemer som Android og Symbian.

Programmet Flash Media Server 4.5 omdanner nemlig koden til en såkaldt HTTP Live Streaming-kode, så iOS-brugerne af en hjemmeside kan læse de hidtil passive felter. Til gengæld skal man forberede sig på at hive den helt store pengepung frem, hvis man vil have mulighed for at vise indlejrede videoklip og lignende på sin iPad. Prisen for en licens af programmet Flash Media Server 4.5 lyder nemlig på massive 4.500 dollars eller knap 25.000 kroner.

Apple har ikke officielt noget mod Flash-delene på hjemmesider, men delen er aldrig blevet indlejret ordentligt i iOS-softwaren, og mange mener det hænger sammen med tyngden og antallet af chrashes, der har fået Apple til at undlade at anbefale standarden til deres enheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar